ȘAH Diana Baciu a devenit „regina" Europei. Este primul titlu continental din palmaresul tinerei sportive din Chișinău

ȘAH Diana Baciu a devenit „regina

Diana Baciu a devenit sperietoarea caucazienelor

După un maraton șahistic care a durat nouă etape, lidera lotului național al Republicii Moldova, Diana Baciu, a devenit campioană europeană printre tineri.

„Nu-mi vine să cred. Imediat după încheierea ultimului meci mi-au izbucnit lacrimile", a declarat, în exclusivitate pentru „Adevărul", tânăra jucătoare din Capitală.

Titlul continental este primul din cariera sportivei. Până în prezent, Diana Baciu devenise dublă campioană mondială (în 2006 și în 2008) și premiantă de bronz, tot la competiții mondiale.

În runda a noua a turneului de la Albena (Bulgaria), Diana Baciu a jucat cu sportiva armeană Maria Gevorgyan, care are un coeficient ELO mai slab decât al moldovencei, și a obținut acea jumătate de punct necesară pentru cucerirea medaliei de aur. „Remiza obținută m-a avantajat și pe mine și pe adversară", a adăugat Diana.

Părinții și-au felicitat fiica imediat după partidă. „După încheierea meciului am alergat în cameră și am intrat pe internet, unde deja eram așteptată online de părinți. Mama și tata au fost primii care m-au felicitat", spune campioana.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările