Învinuită de omorul concubinului, o femeie din Chişinău acuză anchetatorii că o urmăresc pe nedrept

Învinuită de omorul concubinului, o femeie din Chişinău acuză anchetatorii că o urmăresc pe nedrept

FOTO IPN

Învinuită că şi-a ucis concubinul, Corina Cozlova, o femeie în vârstă de 25 de ani, susţine că este urmărită pe nedrept. Într-o conferinţă de presă la IPN, Corina Cozlova, a spus că bărbatul a murit sufocat cu fum.

Evenimentele care au dus la punerea sub învinuire pentru omor s-au întâmplat pe 31 octombrie 2018, pe strada Colina Puşkin din Chişinău.

„Sunt mămica unei fetiţe de doi anişori şi acest fapt mă face să lupt pentru adevăr. Temei de punere sub învinuire a stat faptul că în casă au fost găsite două focare de incendiere. La ora 02:30, am telefonat la serviciul 112 şi am solicitat ajutor, pentru că am depistat că în casă este fum, dar ajutoarele nu au fost trimise”, a spus Corina Cozlova.

Femeia a declarat că, de la 03:00 până la 06.00, ora decesului, concubinul ei a fost viu şi că, dacă ar fi fost trimise ajutoarele solicitate, nu ar fi existat niciun deces.

„Organele de urmărire penală au ignorat în totalitate faptul că concubinul era extrem de agresiv. În mod sistematic admitea violenţa în familie. Avea pornite câteva cauze penale pentru violenţă în familie, violare de domiciliu, încălcarea ordonanţelor de protecţie”, a spus Corina Cozlova.

Potrivit femeii, victima fusese eliberată din arest cu câteva zile înainte de deces. „În stare de ebrietate, a plecat la grădiniţa pe care o frecventa copilul, a bătut educatoarea, a luat copilul cu forţa, plecând într-o direcţie necunoscută”, a declarat femeia.

Corina Cozlova a mai comunicat că Procuratura nu a luat în considerare cererea de a fi făcută o expertiză psihologică a decedatului, pentru a se putea evalua dacă acesta a fost în stare să incendieze singur casa.

De asemenea, femeia a spus că îi este încălcat dreptul la apărare prin neacordarea posibilităţii de a cere administrarea probelor în faza de urmărire penală. „La începutul anului curent, am auzit că rudele decedatului cunosc data probabilă a închiderii mele şi caută mamă la copil. Unul din fraţii concubinului mi-a propus să fac o procură pe cota parte (din moştenire, n.r.) a copilului minor”, a spus femeia.

Corina Cozlova a mai menţionat că decizia de a fi cu bărbatul respectiv şi de a-i dărui un copil a fost una greşită, întrucât acesta era agresiv când consuma alcool.
   

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: