Înregistrările făcute cu camerele de corp ale poliţiştilor din R. Moldova vor fi utilizate în calitate de probe

Înregistrările făcute cu camerele de corp ale poliţiştilor din R. Moldova vor fi utilizate în calitate de probe

Înregistrările făcute cu camerele de corp ale poliţiştilor vor putea fi utilizate în calitate de probe. Conceptul Sistemului Informaţional de supraveghere video portabil „Camera de corp” şi Regulamentul cu privire la organizarea şi funcţionarea acestuia au fost aprobate de Guvern, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Până acum, utilizarea camerelor de corp a fost reglementată provizoriu, în baza unui act departamental al Inspectoratului General al Poliţiei. Camerele de corp vor fi utilizate în mod deschis, cu informarea obligatorie despre acest fapt a persoanelor cu care interacţionează angajaţii MAI. Pentru o echipă alcătuită din cel puţin doi angajaţi va fi prevăzută minimum o cameră de corp. Înregistrarea video va fi pornită în mod obligatoriu la intervenţiile în baza apelurilor de urgenţă, la investigarea la faţa locului a infracţiunilor şi contravenţiilor, efectuarea percheziţiilor şi atunci când există pericol pentru viaţa şi securitatea persoanelor sau angajatului MAI. Termenul de păstrare a înregistrărilor este de 180 de zile, după care acestea vor fi radiate automat în ordinea în care au fost stocate pe server. Informaţiile vor fi păstrate pe platforma tehnologică guvernamentală comună (MCloud), iar datele înregistrate aici nu vor putea fi accesate de o parte terţă neautorizată.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările