Încă un medic din R. Moldova s-a stins din viaţă din cauza noului coronavirus

Încă un medic din R. Moldova s-a stins din viaţă din cauza noului coronavirus

Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale anunţă despre trecerea în nefiinţă a directorului Consiliului Naţional pentru Determinarea Dizabilităţii şi Capacităţii de Muncă, Narcisa Mamaliga.

Ştiri pe aceeaşi temă

Narcisa Mamaliga, în vârstă de 52 ani, a fost confirmată pozitiv cu noul coronavirus pe 6 iulie, iar pe 3 august, medicul a fost transferat de la Spitalul de Stat, la Spitalul Clinic Republican. 

„Echipa Ministerului şi a CNDDCM a pierdut un specialist cu o valoare profesională deosebită. Narcisa Mamaliga va rămâne în memoria noastră un om cu suflet mare, de o rară înţelepciune şi cumsecădenie. Dumnezeu să o odihnească în împărăţia Sa”, se spune într-un comunicat de presă al Ministerului.

De menţionat că, marţi, a fost anunţat şi despre decesul Ala Gortolomei, în vârstă de 65 ani, care activa în calitate de medic de familie în Oficiul Medicilor de Familie, Centrul de Sănătate Ţaul, raionul Donduşeni. 

Până la ora actuală, au fost raportate 25.814 de cazuri de infectare cu COVID-19 şi 810 de decese, dintre care 30 decese în rândurile lucrătorilor medicali, iar în 54 de cazuri este vorba despre locuitori ai Transnistriei. 

Au fost vindecate 18.167 de persoane, 451 de pacienţi se află în stare gravă, dintre care 31 se află la respiraţie artificială. 

În total, au fost confirmate 3.281 de cazuri de infectare în rândul angajaţilor sistemului de sănătate, printre care: medici - 825, asistenţi medicali - 1.477, personal auxiliar - 358, infirmiei - 621. În total, 2.683 de lucrători medicali au fost trataţi.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: