Încă 70 de cazuri de COVID-19, raportate în Republica Moldova. În total, numărul celor infectaţi a ajuns la 423

Încă 70 de cazuri de COVID-19, raportate în Republica Moldova. În total, numărul celor infectaţi a ajuns la 423

Numărul celor infectaţi cu COVID-19 în Republica Moldova continuă să crească alarmant. Pe parcursul zilei de miercuri, 1 aprilie, au fost confirmate alte 70 cazuri de infectare cu coronavirus, din 329 probe procesate. În două cazuri este vorba de import (Marea Britanie şi Rusia), iar alte 68 de cazuri sunt de transmitere locală. În total, numărul persoanelor infectate cu coronavirus a ajuns la 423.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ministra Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a anunţat că încă o persoană a decedat. Este vorba despre o femeie din regiunea transnistreană, care s-a stins la un spital din stânga Nistrului, iar din această cauză autorităţile de la Chişinău nu au alte detalii despre acest caz.

În total, în Republica Moldova au fost înregistrate cinci decese cauzate de COVID-19. 

De menţionat că, până la ora actuală, 23 de pacienţi au fost vindecaţi.

Din 423 de cazuri de COVID-19, în 75 de cazuri este vorba despre importul de COVID-19 (Italia, Marea Britanie, Franţa, Elveţia, Ucraina, Rusia, România, Germania, Belarus şi Cehia). În 348 de cazuri vorbim de transmitere locală (Chişinău - 170, Hînceşti - 27, Soroca - 41, Ştefan Vodă - 50, Ialoveni - 18, Căuşeni - 13,  Anenii Noi - 12, Cahul - 20, Rîşcani - 8, Bălţi - 8, Sîngerei - 19, Taraclia - 8, Orhei - 10, Briceni - 5, Nisporeni - 3, Cantemir, Floreşti, Cimişia şi Străşeni câte 2 cazuri, Basarabeasca, Călăraşi, Dubăsari, Leova, Teleneşti , Făleşti, Vulcăneşti - câte 1 caz. În regiunea transnistreană sunt 30 cazuri.

Amintim că premierul Ion Chicu a venit cu un mesaj de avertizare către cetăţeni joi, 26 martie, după şedinţa Comisiei pentru situaţii excepţionale, că numărul de persoane infectate cu COVID-19 ar putea ajunge la 2 mii, către 10 aprilie, dacă cetăţenii nu vor respecta solicitările autorităţilor, iar tendinţa zilnică de contaminare cu coronavirus va rămâne aceeaşi.

În acest sens, Ion Chicu a declarat că, dacă numărul de cazuri de infectare depăşeşte cifra de 4 mii, sistemul medical ar putea să nu mai facă faţă situaţiei şi ar putea să nu mai fie capabil să ofere asistenţă medicală tuturor cetăţenilor. El a subliniat că sistemul medical din Moldova dispune de circa 4 mii de locuri.

„De modul cum ne mobilizăm acum, depinde numărul de infectaţi şi decedaţi pe parcursul următoarelor 2-3 săptămâni. Dacă continuăm să fim iresponsabili, vom muri mulţi”, a spus Ion Chicu.
 
De asemenea, a fost luată decizia de a interzice aflarea în spaţiul public a grupurilor de cetăţeni care depăşesc numărul de trei persoane.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: