Încă 30 de zile de arest la domiciliu pentru primarul de Orhei, Ilan Shor

Încă 30 de zile de arest la domiciliu pentru primarul de Orhei, Ilan Shor

FOTO IPN

Judecătoria sectorului Buiucani a decis joi, 18 august, prelungirea măsurii de arest la domiciliu pentru primarul de Orhei, Ilan Shor, cu 30 de zile. Avocaţii sunt decişi să atace decizia la Curtea de Apel, motivând că procurorii nu au prezentat probe noi care ar justifica arestul la domiciliu.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Sperăm ca în scurt timp să expediem prezenta cauză în instanţa de judecată şi orientativ ca timp ar fi sfârşitul lunii august - începutul lunii septembrie”, a declarat, după şedinţă, procurorul Andrei Băieşu.
 
Denis Ulanov, avocatul lui Ilan Shor, a declarat jurnaliştilor că a prezentat în instanţă peste 17 mii de semnături în susţinerea primarului de Orhei. Apărarea insistă că nu există probe care ar demonstra vinovăţia clientului lor.
 
În timpul şedinţei de judecată, în faţa sediului judecătoriei a fost organizată o acţiune în susţinerea primarului.
 
Ilan Shor a fost reţinut în data de 22 iunie şi plasat în arest la domiciliul după mai bine de o lună de aflare în izolator. Acesta este învinuit de escrocherie în proporţii deosebit de mari şi spălare de bani într-un dosar ce vizează devalizarea Băncii de Economii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările