În timp ce ucrainenii sunt alertaţi că militari ruşi vin în Transnistria prin Aeroportul Chişinău, autorităţile moldovene neagă informaţiile

În timp ce ucrainenii sunt alertaţi că militari ruşi vin
în Transnistria prin Aeroportul Chişinău, autorităţile moldovene neagă informaţiile

Aeroportul Internaţional Chişinău. FOTO Adevărul

Dmitri Tîmciuk, directorul Centrului de Studii Militar-Politice de la Kiev, susţine că „în ultimele zile militarii ruşi vin în masă la Chişinău, iar de aici merg organizat în Transnistria“. Potrivit datelor Poliţiei de Frontieră, nu ar trebui să ne facem griji.

Ştiri pe aceeaşi temă

Daniela Mînzatu, şefa Serviciului de Presă al Poliţiei de Frontieră, a declarat că în săptămâna 7-13 aprilie prin Aeroportul Chişinău a fost 3.712 traversări ale cetăţenilor ruşi, dintre care 1.587 au fost femei şi 2.125 bărbaţi (inclusiv 1.170 de intrări şi 955 de ieşiri).

„Deci au rămas în Moldova 215 bărbaţi. Să nu uităm însă că suntem în ajunul Sărbătorilor de Paşti, când vin acasă şi moldovenii care deţin dubla cetăţenie şi intră în ţară în baza paşaportului rusesc. Săptămâna aceasta o să fie fluxul şi mai mare“, a declarat Daniela Mînzatu.

Serviciul de Informaţii şi Securitate (SIS) nu a răspuns deocamdată demersului nostru.

Anterior, expertul militar Dmitri Tîmciuk a mai făcut declaraţii similare, că militarii ruşi vin în civil la Chişinău şi de aici la Tiraspol.

Din 12 martie, Serviciul de Graniceri al Ucrainei a înăsprit condiţiile de trecere a frontierei, de atunci practic li-a fost interzis accesul bărbaţilor cetăţenilor ruşi, cu vârste între 17 şi 65 de ani, din regiunea separatist în ţara vecină. Atunci Dmitri Tîmciuk afirma că Rusia a redirecţionat anumite unităţi speciale spre Transnistria, aici sosind câteva sute de militari din trupele de elită.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările