În ţară se circulă în condiţii de iarnă, drumuri impracticabile nu sunt

În ţară se circulă în condiţii de iarnă, drumuri impracticabile nu sunt

Pe drumurile naţionale se circulă în condiţii de iarnă. În jumătatea de sud şi centru a ţării pe carosabil s-a format gheţuş. Drumuri blocate nu au fost raportate, iar persoanele care sunt echipate corespunzător nu au probleme în deplasare, transmite IPN cu referire la informaţia oferită de Administraţia de Stat a Drumurilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cele mai periculoase sectoare de drum, care tranzitează pante, sunt supravegheate în mod special. Informaţia privind starea drumurilor se actualizează la fiecare trei ore.

Potrivit Ministerul Economiei şi Infrastructurii (MEI) până la această oră, în procesul tehnologic au fost antrenate 214 utilaje speciale, 1633,3 tone de material antiderapant şi 294 de muncitori rutieri.

Conducătorii auto sunt îndemnaţi să se deplaseze cu viteză redusă atât în localităţi, cât şi în afara lor, să păstreze o distanţă mai mare între automobile, astfel încât să reuşească manevra de frânare şi să evite parcarea autovehiculelor în apropierea copacilor.

Şoferii pot verifica care este starea drumurilor în timp real, pe site-ul Administraţiei de Stat a Drumurilor: www.asd.md. Cei care nu au acces la internet pot să se informeze dacă un anumit traseu este sau nu blocat sunând la numărul de telefon: (022)225530, serviciu disponibil 24 de ore din 24.

Potrivit municipalităţii, şi în capitală se circulă în condiţii de iarnă, iar serviciile de profil intervin, în conlucrare cu Inspectoratul Naţional de Patrulare, pentru depăşirea situaţiilor problematice apărute. Transportul public circulă pe toate rutele municipale.

În dimineaţa zilei, la linie au fost emise 307 troleibuze şi 91 de autobuze. Administraţia RTEC Chişinău a decis retragerea de la linie a 8 troleibuze cu remorcă şi înlocuirea acestora cu unităţi obişnuite, aflate în rezerva întreprinderii.

Dimineaţă, de la ora 03.30, drumarii au împrăştiat antiderapant cu 30 de unităţi specializate. Au fost utilizate 280 tone de antiderapant, în timp ce ieri au fost împrăştiate circa 600 tone de nisip cu sare. Regia locativ-comunală a intervenit de la ora 01.00, cu 36 de utilaje, fiind împrăştiate 5 tone de antiderapant, pe trotuare şi în curţi. De asemenea, de la ora 05.00, 350 de muncitori lucrează la curăţarea staţiilor de aşteptare a transportului public. Pe parcursul zilei de vineri, 400 de muncitori vor participa la deszăpezirea trotuarelor.

Autorităţile municipale îndeamnă în continuare cetăţenii să utilizeze transportul public în locul maşinilor personale, automobiliştii să nu parcheze pe marginea străzilor şi pe trotuare, pentru a evita aglomerarea traficului şi a permite utilajelor de deszăpezire să intervină în timp util.

Potrivit informaţiei Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, în urma precipitaţiilor nu au fost înregistrate deconectări de energie electrică. Pe parcursul ultimelor 24 de ore, pană la ora 08.00, salvatorii şi pompierii au intervenit în cinci situaţii de deblocare şi tractare a autoturismelor blocate. Pe traseul Chişinău- Cimişlia au reuşit să deblocheze un autocamion şi o maşină care au derapat din cauza gheţuşului, iar în apropierea satului Alava, raionul Ştefan Vodă, au tractat un microbuz şcolar fără copii. La Bălăbăneşti pompierii au preluat un bărbat în vârstă de 56 de ani şi l-au transportat până la ambulanţă pentru ca acesta să poată primi îngrijiri medicale.

Oamenii sunt rugaţi să fie precauţi şi să asculte mesajele autorităţilor, iar în situaţii de urgenţă să apeleze Serviciul 112.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: