În plină criză, Guvernul va aloca 157 mii de lei pentru confecţionarea de medalii în contextul aniversării zilei de 9 mai

În plină criză, Guvernul va aloca 157 mii de lei pentru confecţionarea de medalii în contextul aniversării zilei de 9 mai

În pofida crizei provocate de răspândirea COVID-19, Guvernul de la Chişinău a aprobat miercuri, 25 martie, proiectul de lege privind instituirea Medaliei comemorative „75 de ani de la victoria în cel de-al Doilea Război Mondial”. Aceasta înseamnă că Guvernul va asigura finanţarea confecţionării medaliilor comemorative, a legitimaţiei aferente, a baretei de substituire şi a cutiei capitonate, fapt ce înseamnă cheltuieli de 157 mii de lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Confecţionarea distincţiei nominalizate, a legitimaţiei, a baretei de substituire şi a cutiei capitonate aferente acesteia, pentru 450 de veterani de război necesită cheltuieli financiare în sumă de cca 157,5 mii lei. Mijloacele financiare necesare în acest sens urmează a fi alocate suplimentar Ministerului Apărării, la rectificarea bugetului de stat pentru anul 2020”, se spune în proiectul de lege.
 
Iniţiativa are scopul aducerii unui omagiu veteranilor de război, care au participat la cel de-al Doilea Rizboi Mondial, în calitate de recunoştinţă pentru patriotism şi fapte eroice manifestate in timpul acţiunilor de luptă.

Proiectul de lege va fi transmis Parlamentului pentru adoptare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: