În municipiul Chişinău se menţine Codul Roşu privind riscul transmiterii COVID-19

În municipiul Chişinău se menţine Codul Roşu privind riscul transmiterii COVID-19

În Chişinău se menţine gradul de alertă „Cod Roşu” privind riscul transmiterii virusului SARS-CoV-2. La şedinţa operativă de la Primărie, şefa Direcţiei generale asistenţă socială şi sănătate, Tatiana Bucearschi, a declarat că situaţia privind infecţia cu COVID-19 pe teritoriul municipiului rămâne în continuare alarmantă, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Specialiştii reiterează necesitatea respectării stricte a măsurilor de prevenire şi control al infecţiei cu noul coronavirus COVID-19. Oamenii sunt îndemnaţi să respecte regulile de igienă respiratorie prin purtarea obligatorie a măştilor în transportul public, în spaţiile comerciale şi alte spaţii publice închise, dar şi în spaţiile publice deschise dacă nu poate fi respectată distanţa fizică. Masca trebuie să acopere atât gura, cât şi nasul.

Conform datelor Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, până în prezent, în ţară au fost confirmate peste 71 de mii de cazuri de infectare cu noul coronavirus. Peste 31 de mii – în municipiul Chişinău.  De la începutul pandemiei, în ţară au fost raportate 1 685 de decese asociate COVID-19, dintre care 585 – în municipiul Chişinău.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările