În municipiul Chişinău se atestă o creştere constantă a numărului de cazuri COVID-19

În municipiul Chişinău se atestă o creştere constantă a numărului de cazuri COVID-19

FOTO sputnik.md

Pe teritoriul municipiului este înregistrată o creştere constantă a numărului de îmbolnăviri prin infecţia COVID-19, incidenţa fiind înaltă, cu prezenţa cazurilor grave şi foarte grave. În baza indicatorilor prezentaţi de autorităţile responsabile, în capitală se menţine stare de urgenţă în sănătate publică, pentru care a fost stabilit gradul de alertă „Cod Roşu”, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Precizările au fost făcute de către şefa Direcţiei generale asistenţă socială şi sănătate, Tatiana Bucearschi, la şedinţa operativă de la Primărie.

Potrivit responsabilei, capacitatea totală de spitalizare pentru pacienţii cu COVID-19 în spitalele municipale este de 1 413 paturi şi 200 de paturi triaj – la centrul COVID-19 de la Moldexpo. Sunt disponibile 1 180 paturi pentru adulţi, 163 de paturi pentru copii, 40 de paturi pentru maternitate şi 30 de paturi paliative.

La Centrul COVID-19 de la Moldexpo urmează a fi amenajate şi activate gradual până la 300 de paturi. După finalizarea lucrărilor de reparaţie la Spitalul „Sfânta Treime”, în luna aprilie, va fi deschisă o nouă secţie de anestezie şi terapie intensivă. Numărul total de paturi în secţia ATI la IMSP SCM „Sfânta Treime” va constitui 68 de paturi.

Tatiana Bucearschi a menţionat că spitalele municipale sunt pregătite, dispun de medicamentele necesare şi sunt asigurate cu mijloace de protecţie pentru tratarea pacienţilor COVID.

Până pe 21 februarie, în Republica Moldova s-au înregistrat 176 752 de cazuri de infectări, dintre care 75 701 – în Chişinău. În municipiu, 8 371 de persoane sunt supraveghere medicală.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările