În Moldova nu a fost înregistrat niciun caz de Coronavirus

În Moldova nu a fost înregistrat niciun caz de Coronavirus

FOTO Reuters

Până în acest moment, în Republica Moldova nu a fost înregistrat niciun caz de Coronavirus de tip nou, relatează ministra sănătăţii, muncii şi protecţiei sociale, Viorica Dumbrăveanu. Despre măsurile de prevenire şi control al infecţiei s-a discutat astăzi la o şedinţă lărgită a Comisiei pentru situaţii excepţionale şi urgenţe de sănătate publică, transmite IPN.

Potrivit ministrei, instituţiile medico-sanitare dispun de medicamentele necesare pentru a administra pacienţilor tratament împotriva gripei şi infecţiilor respiratorii acute, iar la necesitate vor fi reprofilate suplimentar unele secţii.

Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică (ANSP) va monitoriza situaţia şi va conlucra cu laboratoarele de referinţă din regiune în cazuri suspecte de infecţie cu Coronavirus de tip nou.

Viorica Dumbrăveanu mai spune că toate autorităţile competente au întreprins măsurile de precauţie atât pentru angajaţi, cât şi pentru cetăţenii care traversează punctele de frontieră. Sunt elaborate materiale informative privind recomandările OMS în timpul călătoriilor, care vor fi distribuite populaţiei care revine sau pleacă din ţară.

Conform ultimelor date, la nivel global sunt înregistrate peste 2800 de cazuri de infecţie cu Coronavirus, inclusiv 80 de decese.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: