82 de cazuri noi de COVID-19, confirmate în R. Moldova. În total, numărul celor infectaţi a ajuns la 505

82 de cazuri noi de COVID-19, confirmate în R. Moldova. În total, numărul celor infectaţi a ajuns la 505

Numărul celor infectaţi cu COVID-19 în Republica Moldova continuă să crească alarmant. Pe parcursul zilei de joi, 2 aprilie, au fost confirmate alte 82 cazuri de infectare cu coronavirus, din 332 probe procesate. În cinci cazuri este vorba de import (Marea Britanie; Franţa Ucraina), iar alte 77 de cazuri sunt de transmitere locală. În total, numărul persoanelor infectate cu coronavirus a ajuns la 505.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ministra Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a anunţat că încă o persoană a murit din cauza infectării cu COVID-19. Este vorba despre o femeie de 53 de ani, care suferea şi de alte boli cronice.

De menţionat că, până la ora actuală, 23 de pacienţi au fost vindecaţi, iar şase persoane, dintre care două din regiunea transnistreană, au decedat.

Cât priveşte numărul de teste pentru depistarea COVID-19. Igor Dodon a precizat că Republica Moldova deţine actualmente 13 mii de teste, iar în curând ar urma să mai ajungă în ţară alte 100.000 de teste, din China. Preşedintele a subliniat că laboratoarele din ţară au o capacitate de a testa zilnic până la 2 mii de persoane.

Din 505 de cazuri de COVID-19 confirmate în R. Moldova, în 80 de cazuri este vorba despre importul de COVID-19 (Italia, Marea Britanie, Franţa, Elveţia, Ucraina, Rusia, România, Germania, Belarus şi Cehia). În 425 de cazuri vorbim de transmitere locală (Chişinău - 193).

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: