6 moldoveni au fost răniţi grav într-un accident naval în Tulcea

6 moldoveni au fost răniţi grav într-un accident naval în Tulcea

Şase moldoveni au fost grav răniţi într-un accident naval produs în seara de miercuri, 3 noiembrie, în Tulcea, Delta Dunării, România. La bordul uneia din cele două ambarcaţiuni se aflau 14 persoane, cetăţeni ai R. Moldova. Ministerul Afacerilor Externe menţionează că, potrivit autorităţilor române, în urma accidentului o persoană se află în comă, două cu leziuni mai grave, dar în afara oricărui pericol şi trei cu leziuni uşoare, transmite IPN.

Cauzele şi împrejurările în care s-a produs accidentul naval sunt în curs de cercetare de către organele abilitate româneşti. Consulatul General de la Iaşi este în contact atât cu instituţiile medicale în vederea monitorizării stării de sănătate a cetăţenilor moldoveni, cât şi cu organele de drept din Tulcea în vederea elucidării circumstanţelor accidentului.
 
În cazul în care rudele victimelor au nevoie de detalii şi asistenţă consulară pot telefona la linia de urgenţă a Consulatului Republicii Moldova la Iaşi Tel.: 00 40 740984873 sau la Centrul de Apel al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene :Tel.: +373 69 320 221.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: