30 de secţii de votare vor fi deschise în R. Moldova la alegerile parlamentare din România

30 de secţii de votare vor fi deschise în R. Moldova la alegerile parlamentare din România

Pentru alegerile parlamentare din România, care vor avea loc în data de 5 şi 6 decembrie, pe teritoriul Republicii Moldova vor fi organizate 30 de secţii de votare, dintre care 7 vor fi organizate la Chişinău. Alegătorii îşi vor putea da votul  între orele 7.00-21.00, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Într-o conferinţă de presă, ambasadorul României, Daniel Ioniţă, a precizat că la sediul Ambasadei, din str. Bucureşti 66/1, nu va mai fi organizată secţie de votare. Dar vor fi organizate două secţii în imediata apropiere: la Liceul „Gh. Asachi”, str. Bucureşti, 64. Totodată, la Secţia consulară a Ambasadei, din str. Gh. Ureche, 2, va fi organizată o singură secţie de votare, însă a fost deschisă o nouă secţie în imediata apropiere: la Liceul teoretic „Miguel de Cervantes”.

Ambasada României recomandă alegătorilor care se prezintă la urne să poarte măşti, să îşi dezinfecteze mâinile la intrarea în localul de vot, după fiecare contact cu alte persoane sau cu obiecte care ar putea fi atinse şi de alte persoane, precum şi la ieşirea din localul de vot. Se recomandă păstrarea distanţei fizice de minimum 1 metru faţă de ceilalţi participanţi la procesul electoral în timp ce se află în interiorul secţiei de votare şi în timp ce aşteaptă la rând să intre în localul de vot.

În cazul persoanelor cu simptome respiratorii evidente sau febrilitate vor fi stabilite proceduri stricte şi sigure pentru accesul în localul de vot. Urna mobilă nu va fi disponibilă.

Dacă alegătorul are domiciliul în străinătate, poate vota la orice secţie organizată în străinătate cu: paşaportul simplu, cu menţionarea ţării de domiciliu, paşaportul simplu temporar, cu menţionarea ţării de domiciliu, paşaportul simplu electronic, cu menţionarea ţării de domiciliu. Dacă reşedinţa este în străinătate, alegătorii pot vota la orice secţie organizată în străinătate cu: cartea de identitate, cartea electronică de identitate, cartea de identitate provizorie, buletinul de identitate, etc. Cu titlul de excepţie , la aceste alegeri cetăţenii românii cu paşapoarte expirate în perioada 1 martie - 6 decembrie 2020 pot vota. Actul de identitate trebuie însoţit de un document oficial emis de statul străin privind stabilirea reşedinţei.

Daniel Ioniţă a spus că toate secţiile de votare vor avea suficiente buletine de vot, iar dacă, ipotetic la una din ele nu vor ajunge buletine, există posibilitatea ca acestea să fie completate cu buletine de vot aduse de la altă secţie de votare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările