30 de moldoveni, victimele unui grup criminal organizat, după ce au fost aduşi la muncă în Cehia fără a fi remuneraţi

30 de moldoveni, victimele unui grup criminal organizat, după ce au fost aduşi la muncă în Cehia fără a fi remuneraţi

Un bărbat de 53 de ani din Briceni, membrul al unei grupări criminale, a fost reţinut pentru organizarea migraţiei ilegale în Cehia. S-a stabilit că suspecţii, pe parcursul anilor 2018 - 2019, au organizat migraţia ilegală în Cehia a 30 de moldoveni cu vârste cuprinse între 30 şi 55 ani.

Pentru munca efectuată, suspecţii le promiteau victimelor câte 500-700 euro, lunar. Membrii grupului criminal, sub pretextul angajării persoanelor în calitate de muncitori în domeniul agricol, i-au transportat personal în Cehia, unde au fost determinaţi să muncească fără să le fie achitat salariu pentru munca efectuată. 

Peste o perioadă de timp, victimele au fost expulzate din ţară de către poliţia cehă, dat fiind faptul că aceştia deţineau cărţi de identitate româneşti false perfectate din timp de către membrii grupului.

Ca urmare a percheziţiilor efectuate la domiciliul suspectului, poliţiştii au depistat acte de deportare a unor victime, probe ce ar demonstra implicarea acestuia în acest caz. Mai mult, poliţiştii au depistat şi o linie clandestină de confecţionare a articolelor din metal.

În acest caz a fost iniţiată o cauză penală pe faptul comiterii infracţiunii de trafic de persoane, iar suspectul a fost reţinut pe un termen de 72 de ore.

La această etapă, o altă membră a grupului criminal organizat este cercetată în libertate, unii membri se află pe teritoriul Cehiei, iar alţii sunt în curs de identificare de către oamenii legii.

Dacă va fi dovedită vinovăţia, acesta riscă o pedeapsă cu închisoare de până la 7 ani.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: