25 de ani de independenţă. Ce acţiuni organizează Guvernul pentru marcarea evenimentului

25 de ani de independenţă. Ce acţiuni organizează Guvernul pentru marcarea evenimentului

Guvernul va organiza mai multe acţiuni cu ocazia celor 25 de ani de la declararea independenţei de către Republica Moldova. Prim-ministrul Pavel Filip a prezidat joi, 14 aprilie, prima şedinţă a Comitetului Naţional pentru organizarea şi desfăşurarea acţiunilor consacrate sărbătoririi a 25 de ani de la proclamarea independenţei, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al executivului, vicepreşedintele Comitetului, ministrul Culturii, Monica Babuc, a prezentat programul prealabil de acţiuni, care include, pe lângă unele acţiuni canonice şi o serie de activităţi culturale peste hotare, activităţi care denotă parcursul european al Republicii Moldova, prin prisma salvgardării patrimoniului cultural, valori şi destine care au creat istoria şi prezentul ţării.
 
În acest context, Pavel Filip a menţionat că aniversarea de 25 ani de la proclamarea independenţei este deopotrivă şi responsabilitatea Guvernului de a consemna trecutul şi prezentul ţării, de a pune în valoare oamenii şi realizărilor lor, dar şi o oportunitate de consolidare şi promovare a imaginii Republicii Moldova peste hotare.
 
Premierul a cerut definitivarea proiectului şi înaintarea acestuia Guvernului spre aprobare cât mai curând. De asemenea, a propus includerea în program a activităţilor pentru cetăţenii din diaspora moldovenească, care vor fi coordonate de Biroul Relaţiilor cu Diaspora, şi dezvoltarea unui plan de comunicare.
 
Comitetul Naţional pentru elaborarea programului de acţiuni „Moldova 25” a fost instituit prin Hotărârea de Guvern din 14 martie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: