11 ani de închisoare pentru autorul atacului asupra unei bănci din Străşeni

11 ani de închisoare pentru autorul atacului asupra unei bănci din Străşeni

FOTO Arhivă

Un tânăr de 24 de ani, care în toamna anului trecut a săvârşit un atac tâlhăresc la o bancă din Străşeni, rănind grav paznicul instituţiei, a fost condamnat la 11 ani de închisoare – anunţă Procuratura Generală într-un comunicat de presă, citat de IPN.

Crima a avut loc în seara zilei de 25 noiembrie 2016. Tânărul a împuşcat în direcţia paznicului băncii dintr-un pistol traumatic, după care l-a lovit cu o rangă metalică în diferite părţi ale corpului. Ulterior, ameninţând casieriţa cu arma, a sustras în jur de 20 de mii lei şi arma gardianului. Bărbatul, în vârstă de 69 de ani, şi-a pierdut vederea în urma rănilor pe care le-a suferit.
 
Atacatorul a fost reţinut peste trei zile de la comiterea crimei şi până la pronunţarea sentinţei s-a aflat în arest. Acesta pledează nevinovat. Deopotrivă cu pedeapsa închisorii, instanţa de judecată a dispus încasarea din contul inculpatului în folosul instituţiei financiare a sumei integrale cauzate prin infracţiune, 115 mii  de lei drept prejudiciu moral şi material cauzat gardianului şi 6 mii lei casieriţei băncii. Sentinţa este cu drept de atac la Curtea de Apel.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările