Director ANSA: Cu toate că exporturile cresc, agricultorii din Moldova sunt în criză 0

Cu toate că exporturile de fructe şi legume moldoveneşti au crescut şi continuă să crească pe parcursul anului curent, agricultorii sunt în criză, fiindcă potenţialul este cu mult mai mare decât se exportă actualmente, roada de produse horticole fiind foarte bogată. În acest context, identificarea de noi pieţe este extrem de necesară, susţine directorului Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor, Gheorghe Gaberi, transmite IPN.

Director ANSA: Cu toate că exporturile cresc, agricultorii din Moldova sunt în criză Vezi comentarii 0

Un poliţist care a provocat un accident rutier mortal la Anenii Noi, reţinut la un an de la comiterea faptei. Cum a încercat acesta să se eschiveze de justiţie

Un poliţist care a provocat un accident rutier mortal la Anenii Noi, reţinut la un an de la comiterea faptei. Cum a încercat acesta să se eschiveze de justiţie

Un poliţist de patrulare a fost reţinut miercuri, 17 octombrie, fiind învinuit că, acum un an, a urcat beat la volan şi a comis un accident rutier, soldat cu decesul unui pasager. Atunci, pentru a scăpa de pedeapsă, până la sosirea la faţa locului a grupului de cercetare, acesta a mutat cadavrul la volan, încercând să inducă în eroare oamenii legii, transmite IPN.

Chişinăul cere anularea sistemului de notificare pentru elevii şcolilor cu predare în grafie latină din Transnistria

Chişinăul cere anularea sistemului de notificare pentru elevii şcolilor cu predare în grafie latină din Transnistria

Chişinăul solicită anularea „sistemului de notificare” pentru elevi, părinţii acestora şi profesorii şcolilor cu predare în grafie latină în contextul liberei circulaţii. În cadrul reuniuni grupurilor de lucru pentru educaţie, care a avut loc la Tiraspol, Chişinăul a propus revizuirea stadiului de implementare a Deciziei protocolare cu privire la funcţionarea şcolilor cu predare în grafie latină, semnat la finele anului 2017, transmite IPN.

A început construirea complexului „Chişinău Arena“

A început construirea complexului „Chişinău Arena“

La Stăuceni au fost lansate lucrările de construire a complexului multifuncţional de importanţă naţională „Chişinău Arena”. Complexul, care va dispune de o arenă polivalentă cu o capacitate de peste 4.000 de spectatori, o sală dedicată pentru antrenamente şi evenimente mici; bazin olimpic, urmează să fie dat în exploatare în termen de 12 luni, transmite IPN.

Cod galben de îngheţuri în Republica Moldova

Cod galben de îngheţuri în Republica Moldova

Meteorologii au emis avertizare cod galben de îngheţuri pentru perioada 13-15 octombrie. În orele nocturne şi sâmbătă dimineaţa în zonele depresionare, iar duminică şi luni la suprafaţa solului şi izolat în aer se prevăd îngheţuri cu intensitatea de -1..-2 grade Celsius, transmite IPN.

Guvernul de la Chişinău va achita 7.500 de euro pentru judecarea defectuoasă a unui caz de viol

Guvernul de la Chişinău va achita 7.500 de euro pentru judecarea defectuoasă a unui caz de viol

Guvernul Republicii Moldova s-a angajat să plătească 7.500 de euro unei femei care a fost violată. Plângerea depusă la Curtea Europeană a Drepturilor Omului a fost reglementată amiabil în iulie 2018. Joi, 11 octombrie 2018, CEDO a emis o decizie prin care a luat act de reglementarea amiabilă a cauzei şi a decis radierea de pe rol a plângerii reclamantei, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Asociaţiei Promo-LEX.

Comercianţii din Molodova, obligaţi să gestioneze deşeurile provenite din activitatea desfăşurată

Comercianţii din Molodova, obligaţi să gestioneze deşeurile provenite din activitatea desfăşurată

Consiliile locale vor putea să stabilească interdicţii şi cerinţe privind salubrizarea şi gestionarea deşeurilor de către unităţile de comerţ care îşi desfăşoară activitatea pe teritoriul autorităţii administraţiei publice locale. Prevederile se conţin într-un proiect de lege votat în primă lectură joi, 11 noiembrie, în Parlament, transmite IPN.

Cineva mi-a reproşat că, scriind despre perspectivele actualei Republici Moldova, sunt prea pesimist. Trec peste etichetele („postac pro-rus“) sau lecţiile care-mi sunt servite, fără voia mea, de oameni care încă nu şi le-au luat pe ale lor. Sunt, ca vechi om de presă, imun la acest tip de comportament, pe care anonimatul zbuciumat îl încurajează.

acum 2 ani · comentarii (30)

În timp ce la Chişinău hotărâri succesive ale justiţiei au consternat comunitatea internaţională, prin nevalidarea alegerilor locale, în aşteptarea hotărârii definitive şi irevocabile a Curţii Supreme, iată că, la Adunarea Generală a ONU, a fost votată vineri 22 iunie seara Rezoluţia privind retragerea trupelor străine (a se citi ruse) din Republica Moldova, respectiv din raioanele de Răsărit ale Republicii Moldova.

acum 4 luni · comentarii (36)

Varianta în limba română pentru Republica Moldova a agenţiei Sputnik încearcă să ne exemplifice printr-un articol, chiar înainte de mini-vacanţa de 1 mai, marea prietenie dintre Rusia şi cetăţenii republicii dintre Prut şi Nistru. Din păcate pentru autorii articolului, o prietenie ar trebui să se bazeze pe fapte reale şi nu pe titluri false care induc oameni în eroare.

acum 5 luni · comentarii (10)

Marţi, 27 martie, vom aniversa 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu Ţara. În amintirea evenimentului petrecut cu un secol în urmă, la Chişinău va avea loc duminică, 25 martie, o Mare Adunare Centenară, la care este de aşteptat să se manifeste forţele unioniste şi, de ce nu?, pro-europene din fosta provincie românească, devenită acum stat independent.

acum 7 luni · comentarii (45)

Deşi Anul Marii Uniri a început la Chişinău, în 27 Martie 1918, aniversarea Centenarului peste Prut este, deocamdată, un eşec ruşinos. Un eşec, precizez, al guvernării de la Bucureşti. Cea de la Chişinău nici nu şi-a propus altceva decât festivisme formale, pe care, fără doar şi poate, le va şi organiza. La asta, şcoala sovietică a fost dintotdeauna meşteră.

acum 7 luni · comentarii (22)

În pofida protestelor (cam impotente, între noi fie vorba) ale vecinilor din UE ai Ucrainei (Polonia, Slovacia, Ungaria, România), Kievul îşi continuă strategia de diminuare a prezenţei minorităţilor în viaţa publică. După noua Lege a învăţământului, care va închide toate şcolile cu predare în limbi minoritare, parlamentul ucrainean a emis o lege care vizează alocarea procentuală a spaţiilor audiovizuale pentru emisiunile în aceste limbi.

acum 1 an · comentarii (19)

Săptămâna trecută am văzut cum statul român, deşi dispune de toate mijloacele pentru a filtra aplicaţiile de cetăţenie şi, respectiv, pentru a retrage această calitate celor care îi încalcă flagrant Constituţia şi legile, s-a pricopsit cu un număr impresionant de cetăţeni a căror traiectorie de viaţă este tocmai lupta împotriva statului român.

acum 1 an · comentarii (56)
Postari Recente