Provocările de la Tiraspol: Un bărbat din Chişinău ar fi autorul atacului cu cocktail Molotov la comisariatul militar. Acesta ar fi acţionat la indicaţiile unui ofiţer SIS 2

Autorul atacului cu cocktail Molotov asupra Comisariatului militar din Tiraspol ar fi un bărbat din Chişinău, în vârstă de 46 de ani. Acesta ar fi acţionat la indicaţiile unor colaboratori din structurile de forţă de la Chişinău, scrie presa din regiunea transnistreană, citată de Unimedia.info.

Provocările de la Tiraspol: Un bărbat din Chişinău ar fi autorul atacului cu cocktail Molotov la comisariatul militar. Acesta ar fi acţionat la indicaţiile unui ofiţer SIS Vezi comentarii 2

Echipament militar în valoare de 1 milion de lei, furat dintr-un depozit al Armatei Naţionale a R. Moldova

Echipament militar în valoare de 1 milion de lei, furat dintr-un depozit al Armatei Naţionale a R. Moldova

Ministerul Apărării din Republica Moldova a confirmat vineri, 20 mai, că în cadrul instituţiei s-a produs un furt de amploare. Mai exact, a fost sustras echipament militar în valoare de peste 1 milion de lei, din depozitul Brigazii nr.2 Infanterie Monitorizata. Pe acest caz a fost desfăşurată o cercetare administrativă de către reprezentanţii Comenduirii militare a Armatei Naţionale.

Teleradio-Moldova anunţă iniţierea unei anchete, după ce juriul nu a oferit niciun punct României la Eurovision: „Este o lipsă de respect faţă de România”

Teleradio-Moldova anunţă iniţierea unei anchete, după ce juriul nu a oferit niciun punct României la Eurovision: „Este o lipsă de respect faţă de România”

Directorul companiei „Teleradio-Moldova”, Vlad Ţurcanu, a anunţat despre iniţierea unei anchete interne, după ce juriul din Republica Moldova a oferit României zero puncte la Eurovision. Vlad Ţucanu consideră că decizia juriului moldovean înseamnă o lipsă de respect faţă de România, care a fost reprezentată la concurs de WRS.

Solistul Zdob şi Zdub, despre Eurovision: Locul 2 la televoting e victoria Moldovei

Solistul Zdob şi Zdub, despre Eurovision: Locul 2 la televoting e victoria Moldovei

Zdob şi Zdub şi Fraţii Advahov, care au reprezentat ţara la competiţia muzicală Eurovision Song Contest, au revenit acasă mândri de locul 7 pe care l-au ocupat în marea finală a concursului, pe 14 mai. Reprezentanţii Moldovei au evoluat cu piesa „Trenuleţul”, care combină stilul rock’n’roll şi folclorul, elementele naţionale şi valorile neamului, acumulând în total 253 de puncte, transmite IPN.

Dosar penal pentru neglijenţă în serviciu după incidentul soldat cu moartea unui copil într-un parc din Chişinău

Dosar penal pentru neglijenţă în serviciu după incidentul soldat cu moartea unui copil într-un parc din Chişinău

Procurorii au intentat dosar penal ca urmare a decesului copilului omorât de o bucată de copac care s-a rupt şi a căzut peste el în parcul „Alunelul” din capitală. Urmărirea penală a fost pornită pe faptul „neîndeplinirii sau îndeplinirii necorespunzătoare de către persoane publice a obligaţiilor de serviciu ca rezultat al unei atitudini neglijente sau neconştiincioase faţă de ele, care a cauzat decesul unei persoane”, transmite IPN.

Chişinău. Anchetă după moartea unui copil lovit de o bucată de copac în parc

Chişinău. Anchetă după moartea unui copil lovit de o bucată de copac în parc

Ancheta municipalităţii cu privire la cazul copilului de 2 ani decedat după ce un copac s-a rupt şi o parte din el a căzut peste căruciorul în care se afla, va dura trei zile, până miercuri, iar până atunci directorul Asociaţiei de Gospodărire a Spaţiilor Verzi, Serghei Carp, va fi suspendat din funcţie. Despre aceasta a anunţat primarul Chişinăului, Ion Ceban, la şedinţa operativă a serviciilor municipale, transmite IPN.

Cineva mi-a reproşat că, scriind despre perspectivele actualei Republici Moldova, sunt prea pesimist. Trec peste etichetele („postac pro-rus“) sau lecţiile care-mi sunt servite, fără voia mea, de oameni care încă nu şi le-au luat pe ale lor. Sunt, ca vechi om de presă, imun la acest tip de comportament, pe care anonimatul zbuciumat îl încurajează.

acum 6 ani · comentarii (30)

Cu puţin timp înainte de împlinirea a două luni de  la invazia militară rusă în Ucraina, Moscova a dispus ca necunoscutul general Rustam Minnekayev, interimar la comanda Districtului Militar Central - cel mai mare din Rusia, cu suprafaţa de 7.060.000 de kilometri pătraţi = 40 % din teritoriul Federaţiei Ruse şi cu o populaţie de 54,9 milioane de oameni = 39% din aceea a statlui rus - să precizeze noul obiectiv strategic al imperiului răsăritean.

luna trecuta · comentarii (8)

Semnarea de către cele trei state din Parteneriatul Estic (n.a. Ucraina, R.Moldova şi Georgia) a cererilor de aderare la UE reprezintă un gest politic bun, care dă bine la public, dar nu va fi urmat foarte rapid de primirea statutului de ţară candidat, mi-a declarat, într-un interviu, jurnalistul Victor Nichituş. Acesta este ziarist în Republica Moldova şi lucrează în presa de la Chişinău din anul 1994.

acum 3 luni · comentarii (0)

În relaţia conducerii de la Bucureşti, cu administratorii  de la Chişinău, a judeţelor dintre Prut şi Nistru, există, în mod justificat, o anumită prudenţă. Asta pentru că, de-a lungul ultimelor trei decenii, orgoliile unor politicieni - din Republica Moldova, copia, din multe puncte de vedere, a Republicii Democrate Germane - au contracarat speranţele de reîntregire naţională ale românilor lucizi.

acum 1 an · comentarii (45)

Va veni şi ziua când despre 27 martie 1918 se va vorbi, cu îndreptăţită mândrie, în oraşul românesc Chişinău, cu recunoaşterea publică a faptului că, atunci, demnitatea naţională şi decizia de a repara o nedreptate istorică a fost mai mare decât apetenţa pentru o statalitate artificială, menţinută şi azi, din obişnuinţa unora din legislativul trăitor în dreapta Nistrului, de a se închina la Est, mimând spre Vest o democraţie europeană.

acum 1 an · comentarii (4)

Pe 31 august, în Ziua sărbătorii Limba Noastră cea Română, Donald Tusk a făcut cea mai clară dovadă privind respectful faţă de limba română. Preşedintele Partidului Popular European, fost premier polonez şi Preşedinte al Consiliului European a demonstrat cum se serbează şi cum se arată respectul faţă de limba română: vorbind-o corect! Mai corect decât cei mai mulţi cetăţeni ai Republicii Moldova, mai corect decât mulţi români.

acum 2 ani · comentarii (49)

Securitatea statelor mici este o temă extrem de interesantă prin problematica şi limitările pe care le produce. Când statul în cauză are şi limitările de natură financiară pe care le are Republica Moldova de azi şi nu are nici largheţea, nici cultura de Securitate a Elveţiei, de exemplu, croirea unei Strategii de Securitate este cu atât mai dificilă, dacă este să respectăm toate rigorile artei şi fundamentele

acum 2 ani · comentarii (2)

Decizia guvernului de la Chişinău de a opri camioanele româneşti cu ajutor umanitar departe de Piaţa Marii Adunări Naţionale (un loc cu o încărcătură simbolică aparte pentru lupta românismului de la începutul anilor ’90) a generat un val de critici din partea opoziţiei, societăţii civile, inclusiv din partea internauţilor indignaţi.

acum 2 ani · comentarii (64)

România a lansat joi, 30 aprilie un adevărat desant în Republica Moldova cu scopul foarte clar de a marca interesul, sprijinul masiv şi susţinerea cetăţenilor Republicii Moldova în luptă cu coronavirusul, aşa cum a făcut-o şi anterior, cu numeroase ocazii, de fiecare dată când românii din stânga Prutului s-au confruntat cu vicisitudinile vremii şi vremurilor.

acum 2 ani · comentarii (74)

În prima parte a acestui material intitulat „Transnistria între Chişinău şi Moscova. Generaţia post-conflict şi conturarea identităţii „transnistrene“ cu ajutorul manualelor şcolare“ - parte dintr-un articol publicat în Revista de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale a Academiei Române - am analizat diferenţele dintre două manuale de istorie de pe cele două maluri ale Nistrului.

acum 3 ani · comentarii (38)

În timpul Uniunii Sovietice, pe teritoriul fostei Republici Sovietice Socialiste Moldoveneşti (RSSM), astăzi, Republica Moldova, împreună cu teritoriul din stânga Nistrului, alipit de Stalin în 1940, toată atenţia în domeniul educaţiei era acordată vorbitorilor de limba rusă.

acum 3 ani · comentarii (25)

În timp ce la Chişinău hotărâri succesive ale justiţiei au consternat comunitatea internaţională, prin nevalidarea alegerilor locale, în aşteptarea hotărârii definitive şi irevocabile a Curţii Supreme, iată că, la Adunarea Generală a ONU, a fost votată vineri 22 iunie seara Rezoluţia privind retragerea trupelor străine (a se citi ruse) din Republica Moldova, respectiv din raioanele de Răsărit ale Republicii Moldova.

acum 4 ani · comentarii (36)
Postari Recente
Modifică Setările