Ex-directoarea filialei din Donduşeni a unei bănci comerciale riscă până la şase ani de detenţie

Ex-directoarea filialei din Donduşeni a unei bănci comerciale riscă până la şase ani de detenţie

Procuratura Anticorupţie anunţă despre finisarea urmăririi penale şi remiterea în instanţa de judecată pentru examinare în fond a cauzei penale de învinuire a ex-directoarei filialei Donduşeni a unei bănci comerciale, pentru încălcarea regulilor de creditare, abuz de serviciu şi însuşirea mijloacelor băneşti în proporţii deosebit de mari în procesul de creditare a mai multor persoane din raioanele de nord ale R. Moldova

Inginer-şef la „RED Union Fenosa”, condamnat după 10 ani de proces

Inginer-şef la „RED Union Fenosa”, condamnat după 10 ani de proces

Inginerul-şef de sector al reţelei de distribuţie Comrat al companiei „RED Union Fenosa”, acuzat de încălcarea regulilor de exploatare a obiectivelor energetice, soldată cu decesul unei persoane, a fost condamnat la patru ani de închisoare, cu suspendare, după zece ani de şedinţe, dezbateri judecătoreşti şi rejudecări, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Procuraturii Generale.

Traficul rutier de pe strada 31 August 1989, suspendat pentru o lună în legătură cu desfăşurarea Târgului de Crăciun

Traficul rutier de pe strada 31 August 1989, suspendat pentru o lună în legătură cu desfăşurarea Târgului de Crăciun

Primăria municipiului Chişinău informează că, în perioada 08 decembrie 2018 – 15 ianuarie 2019, va fi suspendat traficul rutier pe str. 31 August 1989, în perimetrul străzilor Alexandr Puşkin – Mit. G. Bănulescu - Bodoni, în legătură cu desfăşurarea manifestărilor culturale cu genericul „Târgul de Crăciun al Guvernului”.

Au fost desemnaţi jurnaliştii anului 2018

Au fost desemnaţi jurnaliştii anului 2018

Cei mai buni jurnalişti ai anului 2018 au fost premiaţi în cadrul Galei Anuale a Clubului de Presă, ediţia a 24-a, organizată pe 6 decembrie, la Chişinău. În cadrul acestei ediţii a Galei au fost oferite nouă premii la şase categorii: emisiune TV şi radio, fotografie, investigaţie, longread, reportaj TV şi presa scrisă. De asemenea, au fost acordate şi şase premii speciale, transmite IPN.

Procuror trimis în judecată pentru abuz de serviciu şi fals în acte publice

Procuror trimis în judecată pentru abuz de serviciu şi fals în acte publice

Un procuror din Glodeni, învinuit de abuz de serviciu şi fals în acte publice, a fost trimis în judecată. În urma investigaţiilor s-a stabilit că procurorul, având în procedură un dosar penal în privinţa unei persoane învinuite de escrocherie, a comis mai multe încălcări profitând de situaţia de serviciu, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Procuraturii Anticorupţie.

VIDEO Prejudicii de 400 milioane de lei, aduse de o grupare criminală din Moldova care îşi desfăşura activitatea în Germania şi Italia

VIDEO Prejudicii de 400 milioane de lei, aduse de o grupare criminală din Moldova care îşi desfăşura activitatea în Germania şi Italia

Oamenii legii din Republica Moldova au reţinut două persoane dintr-o grupare criminală din care fac parte în total 17 moldoveni. Indivizii sunt specializaţi în comiterea furturilor în proporţii deosebit de mari, îndeosebi a surselor băneşti, metalelor preţioase, pietrelor preţioase, obiectelor de artă, furturilor din automobile, dar şi comiterea atacurilor tâlhăreşti pe teritoriul UE.

Corneliu Mihalache revine la CCA

Corneliu Mihalache revine la CCA

Corneliu Mihalache revine la Consiliul Coordonator al Audiovizualului, dacă plenul parlamentului va susţine propunerea Comisiei cultură, educaţie, cercetare, tineret, sport şi mass-media. Proba interviului, alături de Corneliu Mihalache, au trecut-o şi candidaţii Iulian Roşca şi Lidia Viziru, transmite IPN.

La Străşeni va fi edificat un monument în memoria victimelor deportărilor staliniste, iar la Ungheni monumentul lui Ştefan cel Mare

La Străşeni va fi edificat un monument în memoria victimelor deportărilor staliniste, iar la Ungheni monumentul lui Ştefan cel Mare

Guvernul a aprobat miercuri, 5 decembrie, edificarea în satul Sireţi, raionul Străşeni, amonumentului în memoria victimelor deportărilor staliniste. Acesta va fi înălţat pentru comemorarea celor 53 de persoane deportate din satul Sireţ. Mijloacele  financiare în acest scop vor fi alocate din bugetul local şi din donaţii.

Cineva mi-a reproşat că, scriind despre perspectivele actualei Republici Moldova, sunt prea pesimist. Trec peste etichetele („postac pro-rus“) sau lecţiile care-mi sunt servite, fără voia mea, de oameni care încă nu şi le-au luat pe ale lor. Sunt, ca vechi om de presă, imun la acest tip de comportament, pe care anonimatul zbuciumat îl încurajează.

acum 3 ani · comentarii (30)

În timp ce la Chişinău hotărâri succesive ale justiţiei au consternat comunitatea internaţională, prin nevalidarea alegerilor locale, în aşteptarea hotărârii definitive şi irevocabile a Curţii Supreme, iată că, la Adunarea Generală a ONU, a fost votată vineri 22 iunie seara Rezoluţia privind retragerea trupelor străine (a se citi ruse) din Republica Moldova, respectiv din raioanele de Răsărit ale Republicii Moldova.

acum 6 luni · comentarii (36)

Varianta în limba română pentru Republica Moldova a agenţiei Sputnik încearcă să ne exemplifice printr-un articol, chiar înainte de mini-vacanţa de 1 mai, marea prietenie dintre Rusia şi cetăţenii republicii dintre Prut şi Nistru. Din păcate pentru autorii articolului, o prietenie ar trebui să se bazeze pe fapte reale şi nu pe titluri false care induc oameni în eroare.

acum 7 luni · comentarii (12)

Marţi, 27 martie, vom aniversa 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu Ţara. În amintirea evenimentului petrecut cu un secol în urmă, la Chişinău va avea loc duminică, 25 martie, o Mare Adunare Centenară, la care este de aşteptat să se manifeste forţele unioniste şi, de ce nu?, pro-europene din fosta provincie românească, devenită acum stat independent.

acum 9 luni · comentarii (45)

Deşi Anul Marii Uniri a început la Chişinău, în 27 Martie 1918, aniversarea Centenarului peste Prut este, deocamdată, un eşec ruşinos. Un eşec, precizez, al guvernării de la Bucureşti. Cea de la Chişinău nici nu şi-a propus altceva decât festivisme formale, pe care, fără doar şi poate, le va şi organiza. La asta, şcoala sovietică a fost dintotdeauna meşteră.

acum 9 luni · comentarii (22)

În pofida protestelor (cam impotente, între noi fie vorba) ale vecinilor din UE ai Ucrainei (Polonia, Slovacia, Ungaria, România), Kievul îşi continuă strategia de diminuare a prezenţei minorităţilor în viaţa publică. După noua Lege a învăţământului, care va închide toate şcolile cu predare în limbi minoritare, parlamentul ucrainean a emis o lege care vizează alocarea procentuală a spaţiilor audiovizuale pentru emisiunile în aceste limbi.

acum 1 an · comentarii (19)

Săptămâna trecută am văzut cum statul român, deşi dispune de toate mijloacele pentru a filtra aplicaţiile de cetăţenie şi, respectiv, pentru a retrage această calitate celor care îi încalcă flagrant Constituţia şi legile, s-a pricopsit cu un număr impresionant de cetăţeni a căror traiectorie de viaţă este tocmai lupta împotriva statului român.

acum 1 an · comentarii (56)