Reţineri într-un dosar de evaziune fiscală şi escrocherie. Doi agenţi economici ar fi prejudiciat bugetul de stat cu peste 3 milioane de lei

Reţineri într-un dosar de evaziune fiscală şi escrocherie. Doi agenţi economici ar fi prejudiciat bugetul de stat cu peste 3 milioane de lei

Două persoane au fost reţinute, iar altele două sunt audiate într-un dosar de evaziune fiscală şi escrocherie. De comiterea acestor infracţiuni sunt suspectaţi doi agenţi economici înregistraţi în regiunea transnistreană. Potrivit oamenilor legii, aceştia includeau date denaturate privind veniturile şi cheltuielile, neachitând TVA în sumă de peste 3 milioane de lei, transmite IPN.

Filtre în toată Republica Moldova. Oamenii legii au depistat mai multe maşini cu termenul de aflare pe teritoriul ţării depăşit

Filtre în toată Republica Moldova. Oamenii legii au depistat mai multe maşini cu termenul de aflare pe teritoriul ţării depăşit

Opt autoturisme înmatriculate în străinătate, dar cu termenul de aflare pe teritoriul R. Moldova depăşit, au fost depistate şi reţinute în cadrul unei ample operaţiuni, desfăşurată de echipele mobile ale Serviciului Vamal, în comun cu ofiţerii Inspectoratului Naţional de Patrulare. Conducătorii auto au fost amendaţi şi obligaţi să-şi scoată vehiculele din ţară.

Mai mulţi transportatori de pasageri, amendaţi la trecerea frontierei Republicii Moldova într-o acţiune de combatere a transportului ilegal de călători

Mai mulţi transportatori de pasageri, amendaţi la trecerea frontierei Republicii Moldova într-o acţiune de combatere a transportului ilegal de călători

În scopul prevenirii şi combaterii transportului ilicit de călători în traficul internaţional, în mai multe puncte de trecere a frontierei s-au desfăşurat verificări minuţioase asupra transportatorilor de pasageri. Acţiunile respective au fost organizate sub egida Ministerului Economiei şi Infrastructurii, în conlucrare cu reprezentanţii Poliţiei de Frontieră, Serviciului Fiscal de Stat şi Agenţiei Naţionale de Transport Auto (ANTA).

Reguli noi de parcare în Moldova. Maşinile vor putea fi parcate pe trotuare doar lăsând 1,5 metri pentru circulaţia pietonilor

Reguli noi de parcare în Moldova. Maşinile vor putea fi parcate pe trotuare doar lăsând 1,5 metri pentru circulaţia
pietonilor

Parcarea maşinilor pe trotuare va fi permisă doar lăsând cel puţin 1,5 metri pentru circulaţia pietonilor, astfel încât să nu fie create obstacole pentru deplasarea persoanelor cu dizabilităţi, persoanelor care au cărucioare sau oamenilor în etate. Modificările respective la Regulamentul circulaţiei rutiere au fost aprobate astăzi de executiv, transmite IPN.

Bursele studenţilor se majorează cu 4,9%

Bursele studenţilor se majorează cu 4,9%

Cuantumul burselor şi altor forme de ajutor social pentru studenţii din instituţiile de învăţământ superior, pentru elevii din instituţiile de învăţământ profesional tehnic şi ale persoanelor care studiază în învăţământul postuniversitar se majorează cu 4,9%. Modificări în aceste sens în mai alte acte normative în vigoare a aprobat Guvernul, transmite IPN.

Câţiva medici din R. Moldova, acuzaţi că ar fi luat bani pentru operarea unui copil, dar nu au făcut intervenţia

Câţiva medici din R. Moldova, acuzaţi că ar fi luat bani pentru operarea unui copil, dar nu au făcut intervenţia

Medicii de la un spital public din Moldova sunt acuzaţi că, acum mai bine de un an, urmau să opereze un copil de doi ani cu tumoare, însă după o intervenţie care a durat 6 ore nu au înlăturat tumoarea. Cazul a fost făcut public pe o reţea de socializare, însă Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale susţine că persoana care a făcut postarea refuză să ofere informaţii suplimentare care ar permite să fie iniţiată o anchetă, transmite IPN.

Victimele violenţei în familie, îndemnate să raporteze abuzurile la poliţie

Victimele violenţei în familie, îndemnate să raporteze abuzurile la poliţie

Pe durata anilor 2017 - 2018, poliţiştii au aplicat peste 6 mii de ordine de restricţie de urgenţă la sesizarea victimelor violenţei în familie. Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei, în 95% de cazuri a fost vorba de femei. Oamenii legii spun că de doi ani, de când aplică ordinul de restricţie de urgenţă, ce presupune înlăturarea imediată a agresorului din locuinţa familiei, victimele violenţei în familie sunt mai protejate, transmite IPN.

Târg de struguri în centrul Chişinăului. Producătorii taie preţul în jumătate

Târg de struguri în centrul Chişinăului. Producătorii taie preţul în jumătate

În jur de 20 de producători agricoli vor participa duminică, 24 martie, la un târg al strugurilor, care se va desfăşura în scuarul Catedralei mitropolitane „Naşterea Domnului” din centrul Capitalei. Producătorii, care au rămas în luna martie cu frigiderele pline cu producţie, vor propune struguri „Moldova”, dar şi soiuri albe, cu circa 50 de lei pentru o ladă de 8,5 kg.

Cineva mi-a reproşat că, scriind despre perspectivele actualei Republici Moldova, sunt prea pesimist. Trec peste etichetele („postac pro-rus“) sau lecţiile care-mi sunt servite, fără voia mea, de oameni care încă nu şi le-au luat pe ale lor. Sunt, ca vechi om de presă, imun la acest tip de comportament, pe care anonimatul zbuciumat îl încurajează.

acum 3 ani · comentarii (30)

În timp ce la Chişinău hotărâri succesive ale justiţiei au consternat comunitatea internaţională, prin nevalidarea alegerilor locale, în aşteptarea hotărârii definitive şi irevocabile a Curţii Supreme, iată că, la Adunarea Generală a ONU, a fost votată vineri 22 iunie seara Rezoluţia privind retragerea trupelor străine (a se citi ruse) din Republica Moldova, respectiv din raioanele de Răsărit ale Republicii Moldova.

acum 9 luni · comentarii (36)

Varianta în limba română pentru Republica Moldova a agenţiei Sputnik încearcă să ne exemplifice printr-un articol, chiar înainte de mini-vacanţa de 1 mai, marea prietenie dintre Rusia şi cetăţenii republicii dintre Prut şi Nistru. Din păcate pentru autorii articolului, o prietenie ar trebui să se bazeze pe fapte reale şi nu pe titluri false care induc oameni în eroare.

acum 10 luni · comentarii (12)

Marţi, 27 martie, vom aniversa 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu Ţara. În amintirea evenimentului petrecut cu un secol în urmă, la Chişinău va avea loc duminică, 25 martie, o Mare Adunare Centenară, la care este de aşteptat să se manifeste forţele unioniste şi, de ce nu?, pro-europene din fosta provincie românească, devenită acum stat independent.

acum 1 an · comentarii (45)

Deşi Anul Marii Uniri a început la Chişinău, în 27 Martie 1918, aniversarea Centenarului peste Prut este, deocamdată, un eşec ruşinos. Un eşec, precizez, al guvernării de la Bucureşti. Cea de la Chişinău nici nu şi-a propus altceva decât festivisme formale, pe care, fără doar şi poate, le va şi organiza. La asta, şcoala sovietică a fost dintotdeauna meşteră.

acum 1 an · comentarii (22)

În pofida protestelor (cam impotente, între noi fie vorba) ale vecinilor din UE ai Ucrainei (Polonia, Slovacia, Ungaria, România), Kievul îşi continuă strategia de diminuare a prezenţei minorităţilor în viaţa publică. După noua Lege a învăţământului, care va închide toate şcolile cu predare în limbi minoritare, parlamentul ucrainean a emis o lege care vizează alocarea procentuală a spaţiilor audiovizuale pentru emisiunile în aceste limbi.

acum 1 an · comentarii (19)

Săptămâna trecută am văzut cum statul român, deşi dispune de toate mijloacele pentru a filtra aplicaţiile de cetăţenie şi, respectiv, pentru a retrage această calitate celor care îi încalcă flagrant Constituţia şi legile, s-a pricopsit cu un număr impresionant de cetăţeni a căror traiectorie de viaţă este tocmai lupta împotriva statului român.

acum 2 ani · comentarii (56)