Urmează scumpirea călătoriei cu microbuzul? Administratorii de rute din Chişinău estimează costul unei călătorii la 10 lei 0

Administratorii de rute municipale estimează costul unei călătorii cu microbuzul la zece lei. Într-un demers, semnat de către 14 operatori şi adresat primarului capitalei şi Direcţiei generale transport public şi căi de comunicaţie, se menţionează că situaţia este una dezastruoasă, iar din 1950 de microbuze care activau în anul 2014, în prezent au rămas doar 780, transmite IPN.

Urmează scumpirea călătoriei cu microbuzul? Administratorii de rute din Chişinău estimează costul unei călătorii la 10 lei Vezi comentarii 0

Preţurile la carburanţii din Moldova ar putea să nu mai fie stabilite de petrolişti

Preţurile la carburanţii din Moldova ar putea să nu mai fie stabilite de petrolişti

Efectele modificării modului de reglementare a preţurilor la carburanţi urmează să fie examinate timp de o săptămână de către Ministerul Economiei şi Infrastructurii, Ministerul Finanţelor şi ANRE. Cu o solicitare în acest sens a venit premierul Ion Chicu în cadrul primei şedinţe a grupului de lucru pentru analiza şi monitorizarea evoluţiei preţurilor, transmite IPN.

Alexandru Stoianoglo a luat act de investigaţia jurnalistică în care este vizat procurorul Ruslan Popov şi a transmis materialele pentru examinare către ANI

Alexandru Stoianoglo a luat act de investigaţia jurnalistică în care este vizat procurorul Ruslan Popov şi a transmis materialele pentru examinare către ANI

Procuratura Generală (PG) a anunţat că procurorul general, Alexandru Stoianoglo, a luat act de investigaţia jurnalistică realizată de portalul anticorupţie.md în care este vizat Ruslan Popov, adjunctul procurorului general. În acest context, informaţia despre averile lui Ruslan Popa a fost transmisă către Autoritatea Naţională de Integritate pentru examinare conform competenţei.

Ruta de troleibuz nr. 16 a fost redeschisă

Ruta de troleibuz nr. 16 a fost redeschisă

Ruta de troleibuz nr. 16, care asigură legătura între sectoarele Ciocana şi Centru, a fost redeschisă de astăzi, 22 ianuarie. Primăria capitalei menţionează că a fost modificat itinerarul, astfel încât să fie soluţionată problema călătorilor din zona străzilor Maria Drăgan, Voluntarilor şi Uzinelor, transmite IPN.

Schemă de corupţie la CFM: 15 angajaţi riscă închisoare pentru colectări ilicite de bani şi camuflarea abaterilor din transportul de pasageri şi bagaje

Schemă de corupţie la CFM: 15 angajaţi riscă închisoare pentru colectări ilicite de bani şi camuflarea abaterilor din transportul de pasageri şi bagaje

Şeful Direcţiei deservire călători şi un instructor al Rezervei însoţitorilor de vagoane din cadrul ÎS „Calea Ferată din Moldova” a fost reţinut marţi, 21 ianuarie, în urma unor percheziţii, desfăşurate de ofiţerii şi procurorii anticorupţie. Acţiunea are loc în cadrul a 34 de cauze penale, pornite pentru fapte de corupţie, în care sunt bănuiţi mai mulţi angajaţi ai întreprinderii.

Viorel Morari rămâne în arest

Viorel Morari rămâne în arest

Şeful suspendat al Procuraturii Anticorupţie, Viorel Morari, rămâne în arest preventiv. Curtea de Apel Chişinău a respins astăzi, 20 ianuarie, recursul avocaţilor, care au solicitat eliberarea acestuia. Informaţia a fost confirmată pentru IPN de către Vasile Foltea, avocatul lui Viorel Morari.

Membrul unei organizaţii teroriste internaţionale, reţinut în timp ce încerca să treacă frontiera Republicii Moldova

Membrul unei organizaţii teroriste internaţionale, reţinut în timp ce încerca să treacă frontiera Republicii Moldova

Ofiţerii Centrului Antiterorist al Serviciului de Informaţii şi Securitate în cooperare cu angajaţii Poliţiei de Frontieră au reţinut un cetăţean al Tadjikistanului, aflat în căutare ca fiind membru al organizaţiei extremist-teroriste internaţionale DAESH, în timp ce intenţiona să treacă frontiera de stat în baza unui paşaport fals.

Cineva mi-a reproşat că, scriind despre perspectivele actualei Republici Moldova, sunt prea pesimist. Trec peste etichetele („postac pro-rus“) sau lecţiile care-mi sunt servite, fără voia mea, de oameni care încă nu şi le-au luat pe ale lor. Sunt, ca vechi om de presă, imun la acest tip de comportament, pe care anonimatul zbuciumat îl încurajează.

acum 4 ani · comentarii (30)

În prima parte a acestui material intitulat „Transnistria între Chişinău şi Moscova. Generaţia post-conflict şi conturarea identităţii „transnistrene“ cu ajutorul manualelor şcolare“ - parte dintr-un articol publicat în Revista de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale a Academiei Române - am analizat diferenţele dintre două manuale de istorie de pe cele două maluri ale Nistrului.

acum 9 luni · comentarii (38)

În timpul Uniunii Sovietice, pe teritoriul fostei Republici Sovietice Socialiste Moldoveneşti (RSSM), astăzi, Republica Moldova, împreună cu teritoriul din stânga Nistrului, alipit de Stalin în 1940, toată atenţia în domeniul educaţiei era acordată vorbitorilor de limba rusă.

acum 10 luni · comentarii (25)

În timp ce la Chişinău hotărâri succesive ale justiţiei au consternat comunitatea internaţională, prin nevalidarea alegerilor locale, în aşteptarea hotărârii definitive şi irevocabile a Curţii Supreme, iată că, la Adunarea Generală a ONU, a fost votată vineri 22 iunie seara Rezoluţia privind retragerea trupelor străine (a se citi ruse) din Republica Moldova, respectiv din raioanele de Răsărit ale Republicii Moldova.

acum 2 ani · comentarii (36)

Varianta în limba română pentru Republica Moldova a agenţiei Sputnik încearcă să ne exemplifice printr-un articol, chiar înainte de mini-vacanţa de 1 mai, marea prietenie dintre Rusia şi cetăţenii republicii dintre Prut şi Nistru. Din păcate pentru autorii articolului, o prietenie ar trebui să se bazeze pe fapte reale şi nu pe titluri false care induc oameni în eroare.

acum 2 ani · comentarii (12)

Marţi, 27 martie, vom aniversa 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu Ţara. În amintirea evenimentului petrecut cu un secol în urmă, la Chişinău va avea loc duminică, 25 martie, o Mare Adunare Centenară, la care este de aşteptat să se manifeste forţele unioniste şi, de ce nu?, pro-europene din fosta provincie românească, devenită acum stat independent.

acum 2 ani · comentarii (45)

Deşi Anul Marii Uniri a început la Chişinău, în 27 Martie 1918, aniversarea Centenarului peste Prut este, deocamdată, un eşec ruşinos. Un eşec, precizez, al guvernării de la Bucureşti. Cea de la Chişinău nici nu şi-a propus altceva decât festivisme formale, pe care, fără doar şi poate, le va şi organiza. La asta, şcoala sovietică a fost dintotdeauna meşteră.

acum 2 ani · comentarii (22)

În pofida protestelor (cam impotente, între noi fie vorba) ale vecinilor din UE ai Ucrainei (Polonia, Slovacia, Ungaria, România), Kievul îşi continuă strategia de diminuare a prezenţei minorităţilor în viaţa publică. După noua Lege a învăţământului, care va închide toate şcolile cu predare în limbi minoritare, parlamentul ucrainean a emis o lege care vizează alocarea procentuală a spaţiilor audiovizuale pentru emisiunile în aceste limbi.

acum 2 ani · comentarii (19)
Postari Recente