14.000 de cărţi „Adevărul" s-au vândut în patru ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prima carte „Adevărul“ a ajuns în casele a mii de moldoveni
Prima carte „Adevărul“ a ajuns în casele a mii de moldoveni

„Notre-Dame de Paris" i-a adus pe moldoveni, de dimineaţă, la chioşcurile de ziare din toată ţara. Volumul face parte din Colecţia „100 de cărţi pe care trebuie să le ai în bibliotecă", lansată ieri de Editura „Adevărul"

Tirajul de 14 mii a ziarului „Adevărul" ediţia de Moldova, vândut împreună cu cartea la preţul de 4 lei, a fost epuizat ieri în mai puţin de patru ore.
„Notre-Dame de Paris" i-a adus ieri pe mii de moldoveni la chioşcurile de ziare încă de la primele ore ale dimineţii. Oamenii au făcut rând la centrele de difuzare a pieţii pentru a începe să-şi formeze vestita Bibliotecă de „Carte Verde", care a făcut furori în România în ultimii doi ani.

CĂRŢI PENTRU O BIBLIOTECĂ ÎNTREAGĂ
„Abia am aşteptat să vină această colecţie de carte şi la noi. Am văzut cele o sută de «cărţi verzi Adevărul» la nişte prieteni din România şi vreau să îmi fac şi eu o bibliotecă la fel de frumoasă la mine acasă", ne-a declarat Natalia Negru, una dintre primele cititoare ale ziarului nostru care a cumpărat ieri dimineaţă şi „Notre-Dame de Paris". Astfel, pentru a cumpăra ziarul „Adevărul" şi volumul „Notre-Dame de Paris", de Victor Hugo, oamenii au stat la coadă începând cu orele 7.00.

Cititorii cotidianului aşteptau cartea încă de acum două săptămâni, când au fost lansate spoturile publicitare la radio şi TV, reuşind să „înnebunească" chioşcarii din ţară. „Foarte mulţi oamenii m-au întrebat în ultimele zile despre colecţia de carte a „Adevărului". Acum sunt bucuroşi că pot cumpăra atât ziarul cât şi cartea", spune Lidia, vânzătoare la unul dintre chioşcurile din Capitală. „La ora şapte am vândut zece ziare", adaugă aceasta.


VOLUMUL TĂU, ÎN FIECARE JOI
Volumele din colecţia „100 de cărţi pe care trebuie să le ai în bibliotecă", învelite în piele ecologică, se vând în fiecare joi împreună cu ziarul „Adevărul", ediţia de Moldova. Prima carte, „Notre-Dame de Paris", de Victor Hugo a fost oferită ieri cadou de „Adevărul" tuturor celor care au cumpărat ziarul. De joia viitoare, cea de-a doua carte din colecţie, „Marele Speranţe", de Charles Dickens, va putea fi cumpărată împreună cu ziarul la preţul de 36 de lei. Singura zi de joi în care cartea va lipsi de la chioşcuri va fi 6 ianuarie 2011. Astfel, după 30 decembrie 2010, când va apărea al doilea volum, cititorii îşi vor putea completa biblioteca de la 13 ianuarie 2011.


Abonaţii ziarului nostru, vor primi cartea şi ziarul de la factorul poştal. După „Marile speranţe", volumele I şi II, moldovenii vor putea cumpăra „Un yankeu la curtea regelui Arthur", de Mark Twain, romanul „Ion" de Liviu Rebreanu şi „Cărţile Junglei", de Rudyard Kipling. ;

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite