Ziua Maghiarilor restricţionează circulaţia în centrul oraşului. Programul manifestărilor

Ziua Maghiarilor restricţionează circulaţia în centrul oraşului. Programul manifestărilor

Marşul cu torţe va începe la ora 20 FOTO Adevărul

Ziua Maghiarilor de Pretutindeni va fi marcată prin organizarea mai multor acţiuni, printre care depuneri şi tradiţionalul marş cu torţe pe principala arteră a municipiului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Etnicii maghiari din Sălaj vor sărbători şi în acest an Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, acţiuni dedicate acestui eveniment fiind programate atât în reşedinţa de judeţ, cât şi în alte localităţi.

În Zalău, manifestările de joi, 15 martie, vor debuta la ora 17, cu depuneri de coroane de flori la statuia din curtea Bisericii Reformate, urmate de o gală festivă la Casa de Cultură a Sindicatelor şi, de la ora 20, de tradiţionala defilare cu torţe prin centrul oraşului. Acţiunile se vor încheia cu depunerea de coroane la statuia baronului Miklos Wesselenyi, unul dintre liderii revoluţiei paşapoptiste.

Pentru buna desfăşurare a manifestărilor, autorităţile au decis ca joi, în intervalul orar 20.30 – 21.30, în timpul deplasării participanţilor prezenţi la manifestare, să fie restricţionată circulaţia pe o bandă a Bulevardului Mihai Viteazul, pe sensul de mers Gară-Centru. "Deplasarea participanţilor la manifestare va fi făcută de pe Strada 9 Mai, din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor, pe Bulevardul Mihai Viteazul, către Grupul statuar Wesselényi", potrivit unui anunţ al Primăriei Zalău.

Acţiuni similare vor avea loc şi în alte localităţi: Şimleu Silvaniei, Cehu Silvaniei, Jibou, Nuşfalău, Boghiş, Şărmăşag, Percei, Camăr, Jebucu, Deja, Crasna, Zăuan, Carastelec, Borla.

Mai puteţi citi:

Drapelul României, arborat greşit la Congresul UDMR. Prefectul de Sălaj: „A fost o eroare a organizatorilor“

 

citeste totul despre: