Zalăul are treceri de pietoni interzise celor care vorbesc la telefon. Zonele în care au fost amplasate marcajele de avertizare

Zalăul are treceri de pietoni interzise celor care vorbesc la telefon. Zonele în care au fost amplasate marcajele de avertizare

Marcajele au fost inscripţionate pentru a spori siguranţa pietonilor FOTO Primăria Zalău

Înaintea mai multor zebre din municipiu au fost desenate marcaje stradale, pentru a-i avertiza pe trecători că nu au voie să vorbească la telefon sau să poarte căşti când traversează strada.

Trecerile de pietoni din Zalău vor fi semnalizate cu marcaje, prin intermediul cărora pietonii şi bicicliştii sunt avertizaţi asupra faptului că folosirea telefonului mobil şi a căştilor în timpul traversării străzii le poate pune viaţa în pericol.

Până în prezent, au fost marcate opt astfel de treceri, acţiunea urmând să continue şi în alte zone ale municipiului, în scopul creşterii siguranţei pietonilor. Potrivit reprezentanţilor Primăriei Zalău, au fost desenate marcaje stradale următoarele treceri de pietoni: Str. Simion Bărnuţiu, zona Şcolii Gimnaziale “Corneliu Coposu”; Liceul Tehnologic “Voievodul Gelu”; Zona Unităţii Militare; Zona Casei Armatei; Colegiul Tehnic “Alesandru Papiu Ilarian”; Zona Scala; Str. Avram Iancu, zona Şcolii Gimnaziale; Str. Gheorghe Doja, zona magazin Europan.

“Măsurile privind siguranţa cetăţenilor sunt prioritatea administraţiei locale în toate proiectele demarate. Prin intermediul acestor marcaje dorim să atragem atenţia asupra pericolelor la care se expun pietonii utilizând telefonul şi căştile pe trecerea de pietoni. În perioada următoare avem în vedere evidenţierea trecerilor de pietoni prin marcaje 3D, măsură necesară pentru protejarea participanţilor la trafic”, a transmis primarul Ionel Ciunt.

Mai puteţi citi:

Zălăuanii decid cum se investesc banii oraşului. Proiectele propuse: baie comunală, treceri de pietoni 3D şi picturi murale

Zalăul va avea autobuze electrice. Când vor fi puse în circulaţie primele mijloace de transport

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: