Zalăul va avea autobuze electrice. Când vor fi puse în circulaţie primele mijloace de transport

0
Publicat:
Ultima actualizare:

20 de autobuze electrice vor circula, în curând, pe străzile Zalăului, printr-un proiect în valoare de 30 milioane de lei, finanţat prin POR 2014-2020.

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, a alocat 30 de milioane de lei, din fonduri europene, pentru reabilitarea străzilor, dar şi pentru modernizarea transportului public din municipiul Zalău.

Contractul de finanţare a fost semnat joi, 29 august, de către viceprim-ministrul Vasile-Daniel Suciu, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice, şi primarul Zalăului, Ionel Ciunt, şi prevede modernizarea străzilor Corneliu Coposu, Avram Iancu, Gheorghe Doja şi 22 Decembrie 1989, prin amenajare trotuare; piste de biciclete; reabilitare carosabil; amenajare staţii de autobuz; amenajare spaţii verzi aferente; amplasare mobilier urban; realizare şi extindere canalizare pluvială; semaforizare.

Prin contract se vor achiziţiona şi 20 de autobuze electrice cu staţiile de încărcare aferente, se va implementa un sistem de monitorizare a flotei, dar şi unul de e-ticketing şi de informare călători. Surse din cadrul municipalităţii au declarat că primele patru astfel de mijloace de transport vor fi puse în circulaţie în primăvara anului viitor.

Imagine indisponibilă

„Locuitorii din municipiul Zalău vor avea un sistem de transport public eficient, ecologic şi modern, care va conduce la reducerea poluării. Contractul semnat astăzi încurajează cetăţenii să utilizeze transportul nemotorizat sau pe cel în comun şi cu siguranţă va contribui la creşterea mobilităţii urbane durabile”, a precizat viceprim-ministrul Vasile-Daniel Suciu.

Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, Axa prioritară 4 „Sprijinirea dezvoltării urbane durabile”, Prioritatea de investiţii 4e („Promovarea unor strategii cu emisii scăzute de dioxid de carbon pentru toate tipurile de teritorii, în special pentru zonele urbane, inclusiv promovarea mobilităţii urbane multimodale durabile şi a măsurilor de adaptare relevante pentru atenuare”), Obiectivul specific 4.1 („Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reşedinţă de judeţ prin investiţii bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă”).

Mai puteţi citi:

Investiţie de 60 milioane de lei pentru reducerea poluării. Cum îşi propun autorităţile să încurajeze mersul pe jos şi cu bicicleta

Cinematograf reabilitat cu 10 milioane de lei. Va include singurul planetariu digital din vestul ţării

Zalău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite