Zălăuanii vor putea cumpăra bilete de autobuz de la automate. Unde au fost instalate primele aparate

Zălăuanii vor putea cumpăra bilete de autobuz de la automate. Unde au fost instalate primele aparate

Automatele vor deveni funcţionale în 11 iulie FOTO Andreea Vilcovschi

Operatorul de transport în comun din Zalău, Transurbis SA, îşi propune să introducă în municipiu un sistem de ticketing, primele automate fiind deja instalate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Zălăuanii care circulă cu mijloacele de transport în comun ale Transubis SA îşi vor putea achiziţiona biletele de autobuz de la automate. Primele trei astfel de aparate au fost deja instalate în câteva locaţii din municipiu – în staţia de autobuz de la Casa de Modă (pe sensul spre Brădet), în staţia “Pompieri” (sensul spre Brădet) şi în staţia “Spitalul Judeţean” (sensul dinspre Brădet).

Reprezentanţii Transurbis susţin că acestea vor deveni funcţionale din 11 iulie şi vor da posibilitatea călătorilor să îşi achiziţioneze un bilet indiferent dacă este zi sau noapte. “Într-o primă fază, un angajat al Transurbis va oferi sprijin şi îndrumare cetăţenilor care vor dori să achiziţioneze bilete de călătorie de la respectivele automate”, a precizat directorul societăţii, Dan Ruzici. Acesta a mai spus că în locaţiile în care au fost amplasate respective automate, cetăţenii nu există niciun punct de vânzare a biletelor de transport.

Aparatele, ce provin de la societatea care a furnizat şi dispozitivele electronice de taxat bilete existente pe autobuze şi microbuze, vor funcţiona cu bancnote de 1, 5 şi 10 lei, dar şi cu monede, şi vor da rest.

Potrivit lui Ruzici, compania va monitoriza timp de două luni modul de exploatare şi de funcţionare al sistemului de ticketing. “În funcţie de concluzii, vom decide împreună cu Primăria Zalău dacă le achiziţionăm ori le folosim în regim de închiriere”, a precizat directorul, adăugând că preţul unui astfel de automat ajunge la 5.000 de euro.

Vă mai recomandăm:

FOTO Prăpăd la marginea Zalăului. Un TIR rămas fără frâne a intrat în plin într-un autobuz şi mai multe maşini

FOTO Zălăuanii vor circula cu autobuze folosite de elveţieni

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările