Zălăuanca Maria Cristea: „Vrem să-i atragem pe tineri, de noi depinde schimbarea“

Ştiri pe aceeaşi temă

Ca şi voluntar, Maria iniţiază şi coordonează proiecte pentru tinerii din Zalău. Vrea să-i înveţe să fie ei înşişi într-o lume a modelelor cu „fiţe”.

A acceptat provocarea de a lucra ca voluntar la Asociaţiei Famisaj Zalău în februarie 2010. În câteva luni a iniţiat şi coordonat mai multe activităţi printre care campania educaţională pentru adolescenţi „Alegerea ta, viaţa ta!”, dar şi campania de strângere de fonduri pentru sinistraţii din Moldova.

Încă de la prima campanie derulată, a reuşit să atragă mai mulţi voluntari şi, spune ea, oricine doreşte să li se alăture e binevenit. „Toţi sunt tineri simpli care vor să realizeze ceva pentru ei înşişi şi pentru cei din jur. Vrem să ne cunoaştem mai bine pe noi înşine şi să ne simţim bine în pielea noastră. Apoi să-i facem pe cei din jur să fie la fel”, spune voluntarul.

„Sunt activă şi încăpăţânată“

Se consideră o persoană încăpăţânată şi activă. Îi place să organizeze evenimente, să cunoască oameni şi să călătorească. Momentan este masterand la Cluj, specializarea Relaţii publice. Spune că nu vrea să rămînă la Cluj, aşa cum o îndeamnă prietenii şi colegii de acolo, pe motiv că ar avea mai multe oportunităţi, ci consideră că e loc de afirmare şi la Zalău.

”Îmi place să văd oameni mulţumiţi. Sper ca prin activităţile pe care le derulăm în comunitate să reuşim să le descreţim frunţile”, susţine tânăra.

Întrebări şi răspunsuri

Ce sfat le-ai da tinerilor?

M.C.:
„Să aibă încredere în ei, să se implice şi să nu le fie frică să-şi exprime ideile. Mulţi voluntari vin la asociaţie din dorinţa de a-i ajuta pe oameni. Noi vrem să ne ajutăm şi pe noi prin socializare şi dorinţă de autocunoaştere”.

Ce ţi-ai propus să faci în viitor?

M.C.: "Vreau să definim mai bine ceea ce am început. Să atragem cât mai mulţi tineri în activităţile noastre, pentru că de noi depinde schimbarea. Sunt sigură că avem multe de spus şi de făcut, doar că trebuie să ne găsim locul şi vocaţia".

citeste totul despre: