VIDEO Un deputat a făcut pe poliţistul în trafic cu un şofer de ambulanţă: „Aşa muncim noi? Ce ţinută e asta, domnule?“

VIDEO Un deputat a făcut pe poliţistul în trafic cu un şofer de ambulanţă: „Aşa muncim noi? Ce ţinută e asta, domnule?“

Liviu Balint a condus SAJ Sălaj timp de doi ani şi jumătate FOTO Adevărul

Deputatul PSD Liviu Balint, fost manager al Serviciului de Ambulanţă Judeţean, a oprit în trafic vineri, 22 septembrie, o ambulanţă, şi l-a supus unui tir de întrebări pe şoferul acesteia, care încălcase câteva reguli.

Ştiri pe aceeaşi temă

Trecut recent în tabăra PSD, deputatul sălăjean Liviu Balint a oprit în trafic vineri, 22 septembrie, în jurul orei 11.00, o ambulanţă aflată în misiune. Parlamentatul a sărit, practic, în faţa autoutilitarei, având informaţii că şoferul se abătuse pe acasă şi, în plus, luase un cetăţean la ocazie.

Îndată ce bănuielile îi sunt confirmate, Balint începe să îl ia la rost pe ambulanţier, atrăgându-i atenţia pe un ton răstit cu privire la greşelile pe care le-a săvârşit, în timp ce filmează momentul. „Ce-s chestiunile ăstea? Faceţi taxi? De unde veniţi, de-acasă? În timpul orelor de serviciu? Aşa muncim noi? Să ne plimbăm pe-acasă... să consumăm combustibilul! Ce ţinută e asta, domnule? De câte ori vi s-a atras atenţia? Asta-i ţinută de protecţie? Bască originală nu aveţi de la Ambulanţă? Domle, aveţi sau nu aveţi?!", îl întreabă parlamentarul pe conducătorul auto.

Mai apoi, Balint deschide uşa ambulanţei, intră în autoutilitară şi îl filmează pe pacientul de pe targă. Şirul umilinţelor la adresa şoferului continuă: "Spuneţi-mi, vă rog frumos, care e explicaţia dumneavoastră? Umblaţi fără centură, da?!".

Deputatul a filmat întregul interogatoriu cu telefonul mobil, video-ul fiind postat ulterior pe Youtube. Întâmplarea are loc la o săptămână după ce fotoliul de manager al SAJ Sălaj a devenit vacant, în condiţiile în care interimatul medicului Remus Bălănean a expirat, iar Ministerul Sănătăţii nu a numit vreo persoană. Surse politice susţin, de altfel, ca Balint a trecut la PSD în schimbul promisiunii că soţia lui, Narcisa Balint, va prelua această funcţie de conducere.


"A considerat că aşa se poate conduce, prin teroare"


Medicul Remus Bălănean, cel care l-a înlocuit pe Balint în fruntea Ambulanţei sălăjene şi care a asigurat interimatul până acum o săptămână, susţine că deputatul a săvârşit un abuz, motiv pentru care va sesiza Departamentul de Situaţii de Urgenţă. "Desigur, şoferul nu a procedat corect, însă aceste aspecte vor fi analizate în cadrul comisiei de disciplină. Domnul Balint, în schimb, a oprit ambulanţa în trafic, sărind în faţa ei. Îşi foloseşte prerogativele pe care le are în comisia de sănătate din care face parte, dar care nu îi dau dreptul să verifice angajaţii instituţiei noastre indiferent de împrejurare", explică Bălănean.

Acesta susţine că în perioada în care deputatul a fost manager, a instaurat o atmosferă de teroare în rândul personalului SAJ Sălaj: "A venit direct din piaţă de la lubeniţă, direct la Ambulanţă. Postul de la Ambulanţă a fost prima sa slujbă pe cartea de muncă. A considerat că aşa se poate conduce, prin teroare, şi asta a şi făcut. Cred ca este vorba despre o vendetă, pentru că după ce a plecat, a anunţat că doreşte să organizeze un concurs naţional de ambulanţe. Noi ne-am dezis de acţiunile lui şi am anunţat că nu îi vom acorda sprijinul, lucru care l-a deranjat", a mai spus Remus Bălănean, cel care, în perioada de manageriat a lui Balint, a fost lider de sindicat.
Liviu Balint nu a putut fi contactat pentru a-şi expune punctul de vedere cu privire la situaţia creată.

Înregistrarea video vine în contextul în care de mai bine de o săptămână, SAJ Sălaj nu mai are şef, după ce interimatul medicului Remus Bălănean a expirat în 15 septembrie, iar Ministerul Sănătăţii nu a numit, încă, un manager. În Sălaj circulă zvonuri potrivit cărora Liviu Balint ar fi trădat PMP-ul la moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu în schimbul promisiunii social-democraţilor de a o instala pe soţia acestuia, Narcisa Balint, în fruntea Ambulanţei. L-am contactat pe Liviu Balint pentru a oferi lămuriri cu privire la înregistrarea video făcută, însă acesta nu ne-a răspuns la telefon.


Mai puteţi citi:

Parlamentarul care a avut nevoie de 43 de zile să aleagă între fotoliul de deputat şi cel de manager la Ambulanţă

citeste totul despre: