VIDEO Prăpăd într-un sat din Sălaj! O rupere de nori a distrus zeci de hectare de culturi agricole

O rupere de nori a facut prapad in satul salajean Jac

Zeci de curţi, fântâni şi beciuri din satul sălăjean Jac, comuna Creaca, au fost inundate şi culturi întregi au fost distruse, luni după-amiază, în urma unei ploi torenţiale ce a durat aproximativ o oră şi jumătate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit informaţiilor furnizate de către primarul din Creaca, Ioan Teren, întreaga comunitate s-a mobilizat pentru a da o mână de ajutor localnicilor loviţi de inundaţii. Ploaia a început în jurul orei 17 şi a durat aproximativ o oră şi jumătate, însă a fost atât de puternică încât a făcut prăpăd pe alocuri.

“M-am deplasat în teren împreună cu alţi reprezentanţi ai Primăriei şi cu cei de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Creaca pentru a scoate apa din curţile şi beciurile oamenilor. Până marţi, 2 august, vom avea bilanţul pagubelor”, a precizat edilul. Acesta a mai spus că după primele estimări, ar fi vorba despre 50-60 de hectare de culturi agricole distruse, de zeci de fântâni, curţi şi beciuri inundate, precum şi de mai multe sectoare de drumuri comunale şi uliţe acoperite de ape.

După întocmirea bilanţului, autorităţie din comună vor face demersurile necesare pentru ca sătenii afectaţi de inundaţii să primească ajutoare de urgenţă de la Guvern.

Vă mai recomandăm:

Grindina şi furtuna au provocat pagube de peste 5 milioane de lei în Sălaj

Tragedie în Sălaj. Un copil de 3 ani, ucis de o viitură în timp ce traversa cu căruţa Valea Cheudului

Bilanţul furtunii care a lovit Sălajul: 1.000 de locuinţe afectate, 800 de copaci smulşi din pământ şi 3.000 de hectare de teren inundate

Vijelia a făcut ravagii în Sălaj. Copacii prăbuşiţi pe carosabil au blocat mai multe drumuri

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările