VIDEO Emoţii, flori şi baloane în prima zi de şcoală. Circa 30.000 de elevi sălăjeni s-au întors în bănci

VIDEO Emoţii, flori şi baloane în prima zi de şcoală. Circa 30.000 de elevi sălăjeni s-au întors în bănci

Anul şcolar a început cu festivităţi FOTO Andreea Vilcovschi

După trei luni de vacanţă, elevii s-au întors luni în bănci. Ei au întâmpinat noul an şcolar alături de profesori, cu multă emoţie, baloane şi flori.

Aproximativ 30.000 de elevi şi preşcolari au început luni, 9 septembrie, un nou an şcolar. Momentul a fost marcat în toate unităţile de învăţământ prin tradiţionalele festivităţi, presărate cu discursurile directorilor, ale autorităţilor şi ale reprezantanţilor asociaţiilor de părinţi. De la deschiderea anului şcolar nu au lipsit nici feţele bisericeşti, care au rostit câte o rugăciune.

Şcoala Gimnazială "Simion Bărnuţiu" din Zalău şi-a deschis porţile pentru cei 921 de elevi, 117 dintre ei boboci în clasa pregătitoare. Cei mici au fost întâmpinaţi de către colegii lor cu baloane viu colorate şi invitaţi să intre în sălile de clasă pe sub un "pod de flori".

Noul an şcolar cuprinde 35 de saptamani de cursuri, excepţie făcând elevii claselor terminale, respectiv a VIII-a si a XII-a, care vor încheia anul şcolar mai devreme, pentru a se putea pregăti de Evaluarea Naţională, respectiv Bacalaureat.

Mai puteţi citi:

FOTO Programul unic în ţară care îi provoacă pe elevi să fie inovativi. Cum arată şcoala perfectă în viziunea copiilor

VIDEO 150.000 de dolari investiţi anual pentru un program afterschool. Activităţile prin care elevii descoperă lumea prin experiemente

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: