VIDEO Şoferul kamikaze care a scandalizat mii de români. Tragedie evitată în ultima secundă după o depăşire inconştientă în curbă, pe linia continuă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Momentul în care şoferul unei autocisterne se angajează într-o depăşire extrem de periculoasă a fost surprins de către camera de bord a unui alt participant în trafic şi postat pe Facebook.

Un video devenit viral pe Facebook, în care şoferul unei autocisterne cu numere de Sălaj se angajează într-o depăşire periculoasă, pe E70, în apropiere de Băile Herculane, a încins spiritele printre internauţi. Conducătorul auto intră în depăşirea unui autoturism şi a unul alt autocamion, pe linie continuă, într-o curbă, punând în pericol atât siguranţa lui, cât şi a celorlalţi participaţi în trafic.

Momentul care se putea încheia tragic a fost surprins de către camera de bord a unui conducător auto, care l-a postat pe site-ul de socializare. Clipul a înregistrat în doar câteva zile aproape 300.000 de vizualizări şi circa 3.500 de distribuiri, stârnind reacţii puternice printre utilizatorii reţelei de socializare. În timp ce unii se arată revoltaţi de gestul inconştient al şoferului autocisternei, catalogându-l drept un "kamikaze", alţii, mai numeroşi, îi iau acestuia apărarea, fiind convinşi că a comunicat în prealabil, prin staţie, cu şoferul TIR-ului din faţă, care l-ar fi asigurat că poate depăşi în siguranţă şi arătând cu degetul spre "şoferii de duminică".

Sursa video: Facebook/ Nick Ciniov
 

"Acel şofer "profesionist" este complet inconştient că poate să omoare într-o clipită oameni nevinovaţi, poate un tată al unor copii mici, sau chiar o întreagă familie? Eu i-aş lua permisul pe viaţă! Dihania aia de camion, la 90-100 km/oră nu o opreşti în 20-30 metri", a opinat un comentator. "Criminali", a punctat un altul.

"Şi eu am lucrat pe TIR în România şi intram în depăşiri, dar vorbeam cu colegul din faţă. El îmi spunea dacă am timp sau nu. Şi dacă nu aveam timp, mă ajuta el să îl depăşesc. Mulţi doar să judece sunt buni", a scris un utilizator.

"În loc să fiţi atenţi la conducerea amatorilor, îl încurcaţi pe om... El lucrează la program, nu stă după şoferi de duminică", a semnalat un altul. "Dacă mergi ca mormolocul, uite căte depăşeşte. Nu toată lumea are timp să stea după tine", consideră un altul.

Reprezentanţii Poliţiei susţin că în astfel de cazuri nu pot fi luate măsuri, întrucât legea provede sancţionarea faptelor constatate doar de către poliţiştii rutieri şi cu mijloace tehnice omologate.

Mai puteţi citi:

Cascadorie pe patru roţi cu maşina Poliţiei. Agentul a ajuns la spital

VIDEO Un bărbat a filmat „remorca viitorului“ pe o şosea din Zalău. Cum s-a gândit un şofer să circule pe stradă

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite