Verdict usturător în dosarul contrabandistei care era cât pe ce să omoare un poliţist. Ce pedeapsă i-au aplicat judecătorii

Verdict usturător în dosarul contrabandistei care era cât pe ce să omoare un poliţist. Ce pedeapsă i-au aplicat judecătorii

Femeia a fost oprită în trafic în localitatea sălăjeană Hereclean FOTO Arhivă

Femeia din Sighetu Marmaţiei care, la începutul lunii iunie, a târât cu maşina doi poliţişti şi a fost la un pas să îl omoare pe unul dintre ei, după ce i-a trecut cu maşina peste picior, a fost aspru pedepsită către magistraţii Tribunalului Sălaj.

Ştiri pe aceeaşi temă

15 ani de închisoare pentru ultraj raportat la tentativă de omor calificat şi trei ani de închisoare pentru contrabandă sunt pedepsele pe care i le-a aplicat instanţa sălăjeană maramureşencei Maria Pop, personajul principal al unor scene desprinse parcă dintr-un film poliţist, ce s-au petrecut în 2 iunie, în comuna sălăjeană Hereclean.

Atunci, femeia a fost oprită în trafic de către doi oameni ai legii, care au descoperit în autoturismul său mai multe cartuşe de ţigări de contrabandă, motiv pentru care i-au comunicat că va fi dusă la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sălaj, pentru efectuarea de cercetări şi că autoturismul va fi condus de către un ofiţer de poliţie.

A trecut cu maşina peste piciorul poliţistului

Aflată în afara autoturismului, inculpata a deschis portiera din dreapta faţă, a luat o serie de hârtii care se aflau pe scaunul şoferului, le-a pus între scaunele din faţă, după care s-a urcat la volan şi a încercat să fugă. Oamenii legii au încercat să oprească maşina, unul din ei deschizând portiera din dreapta faţă pentru a intra în autoturism. „În aceste împrejurări, agentul şef principal de poliţie Terheş Călin a intenţionat oprirea deplasării autoturismului condus de inculpată, iar comisarul şef de poliţie Mureşan Olimpiu, care se afla lângă portiera din dreapta faţă a autoturismului, a deschis portiera pentru a intra în autoturism. Inculpata şi-a continuat însă deplasarea, a accelerat, a virat stânga, cei doi poliţişti fiind astfel târâţi de autoturism, căzând mai apoi pe carosabil. În aceste împrejurări autoturismul a trecut cu roata din partea stângă spate peste piciorul agentului şef principal de poliţie Terheş Călin”, precizau procurorii la momentul trimiterii ei în judecată.

Potrivit anchetatorilor, în urma cercetărilor, au fost identificate şi ridicate 6.158 pachete de ţigări de contrabandă, pe care inculpata le transporta cu autoturismul în momentul în care poliţiştii au oprit-o pentru control.
Inculpata a fost trimisă în judecată în urmă cu patru luni sub acuzaţiile de ultraj raportat la tentativă de omor calificat şi contrabandă, iar zilele trecute, magistraţii Tribunalului Sălaj au găsit-o vinovată de comiterea ambelor infracţiuni. Pentru că faptele au fost savârşite în perioada de supraveghere a unei pedepse anterioare, de doi ani, două luni şi 20 de zile pentru contrabandă, instanţa dispus ca Maria Pop să execute şi această pedeapsă. Ca urmare, maramureşeanca va avea de executat 18 ani 2 luni şi 20 de zile închisoare în regim de detenţie.

Obligată la plata a aproape 84.000 de lei

În plus, femeia a fost obligată să plătească omului legii daune morale şi despăgubiri materiale în valoare de 13.500 de lei, Spitalului Judeţean, 378 de lei, reprezentând cheltuielile de spitalizare ale poliţistului, precum şi 70.098 de lei către Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Sălaj, adică prejudiciul cauzat prin săvârşirea infracţiunii de contrabandă.

În ceea ce priveşte cele peste 6.000 de pachete de ţigări de contrabandă găsite în autoturismul personal, instanţa a dispus confiscarea lor. De asemenea, s-a dispus şi confiscarea specială a echivalentului în bani a autoturismului marca Audi A6, respectiv a sumei de 22.288 lei, ca bun folosit la săvârşirea infracţiunilor pentru care s-a dispus condamnarea inculpatei.
Decizia Tribunalului Sălaj poate fi atacată cu apel în termen de zece zile de la comunicare.

Vă mai recomandăm:

Condamnare în cazul tinerei vinovate de incendiul în care fratele său în vârstă de doi ani a pierit. Ce au decis judecătorii

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările