Vaccinare anti-COVID în Sălaj. Când începe campania şi câte persoane vor fi imunizate în prima etapă

Vaccinare anti-COVID în Sălaj. Când începe campania şi câte persoane vor fi imunizate în prima etapă

În prima etapă va fi vaccinat personalul medico-sanitar FOTO Prefectura Sălaj

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 va începe în Sălaj abia în 4 ianuarie 2021, când în judeţ vor ajunge o parte din flacoanele distribuite centrului regional de la Cluj.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aproximativ 1.700 de lucrători din domeniul sănătăţii şi cel social - sistem public şi privat - şi-au exprimat dorinţa de a se vaccina împotriva noului coronavirus, spun sursele "Adevărul". Dintre aceştia, 630 lucrează în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău.

Vaccinarea anti-COVID va începe în Sălaj în 4 ianuarie 2021, atunci când, conform aceloraşi surse este aşteptată să ajungă, de la Spitalul Militar din Cluj-Napoca, o primă tranşă de minim 195 de flacoane de vaccin, din cele peste 5.800 ce au ajuns marţi, 29 decembrie, în judeţul vecin. Având în vedere că un astfel de flacon include cinci doze, cantitatea ce va fi livrată Sălajului este suficientă pentru imunizarea a 975 de doritori, din rândul personalului medico-sanitar. Flacoanele de vaccin sunt depozitate în congelatoare la -80 de grade, iar după ce este scos şi ajunge la o temperatură cuprinsă între +2 şi +8 ore, are o valabilitate de maxim 120 de ore.

Primul sălăjean care va primi vaccinul va fi un angajat al Spitalului Judeţean de Urgenţă. Pe lista scurtă se află asistenta medicală Ramona Marincaş, directorul de îngrijiri al unităţii spitaliceşti, dr. Monica Puşcaş, şefa Secţiei Infecţioase, dr. Gabriel Găvriluţ, şeful Secţiei Pneumologie, şi dr. Daniela Zaharie, coordonator al Centrului Judeţean de Diabet Zaharat, Nutriţie şi Boli Metabolice.

Potrivit reprezentanţilor Prefecturii Sălaj, în etapa 1 a campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, imunizarea se va face în patru centre din Zalău, Jibou, Şimleu Silvaniei şi Crasna. În această etapă sunt vizaţi angajaţii celor patru spitale din judeţ, ai Serviciului de Ambulanţă, Centrului de Transfuzii şi ai DSP, ai centrelor pentru persoane vârstice, medicii de familie, stomatologii, personalul medico-sanitar din reţeaua privată, lucrătorii din centrele de servicii sociale şi din farmacii.

În cursul zilei de miercuri, 30 decembrie, reprezentanţi din cadrul Nucleului Judeţean de Coordonare, ce asigură implementarea măsurilor dispuse de Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea, au efectuat o vizită la SJU Zalău, unde este organizat Centrul de Vaccinare nr. 1 Zalău. La întâlnire au participat subprefectul Romeo Sârca, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Sălaj, Claudiu Bîrsan, directorul D.S.P. Sălaj, Ligia Marincaş, precum şi conducerea Spitalului Judeţean, alături de cadrele medicale implicate în campania de vaccinare anti-COVID-19. "Suntem pregătiţi din toate punctele de vedere ca de luni, 4 ianuarie 2021, să începem campania de vaccinare şi în judeţul Sălaj. În primă fază vor fi  imunizaţi lucrătorii din domeniul sănătăţii şi social, atât din sistemul public, cât şi din cel privat", a declarat subprefectul Romeo Sârca.

Vă mai recomandăm:

Mărturia unei paciente cu COVID-19, de pe patul de spital. „Deşi am fost obsedată de protecţie, totuşi s-a întâmplat“

Fosta directoare a CAS Sălaj îşi revendică funcţia în instanţă. Motivul pentru care a fost demisă

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările