UPDATE: "Viva la Musica" şi-a ales câştigătorii.Vezi aici lista completă a premianţilor

UPDATE:

Radu Kis a câştigat marele premiu al concursului

Marele câştigător al ediţiei din acest an a Concursului "Viva la Musica" este Radu Kis, din Cluj Napoca. El şi ceilalţi premianţi ai ediţiei au fost recompensaţi cu cărţile colecţiilor Adevărul.

Ştiri pe aceeaşi temă

Peste 200 de copii cu talent în muzică, de la licee şi şcoli de profil din Zalău, Cluj Napoca, Oradea, Baia Mare, Satu Mare, Bistriţa, Suceava, Târgu Mureş şi Chişinău,   s-au întrecut ieri la Zalău în cadrul celei de-a 13-a ediţii a Concursului interjudeţean de interpretare vocal-instrumentală cu participare internaţională "Viva la Musica", organizat de Liceul de Artă "Ioan Sima", sub egida Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.

Cei 207 concurenţi şi-au etalat ieri talentul muzical grupaţi pe cinci secţiuni: pian, vioară, corzi grave, instrumente de suflat şi muzică vocală traidţională - instrumente populare - canto clasic. Astăzi, la Sala "Avram Iancu" a Primăriei Municipiului Zalău, micii muzicieni au aflat care sunt premianţii acestei ediţii.Premiile au fost oferite de Primăria Zalău, care i-a recompensat cu bani pe câştigători, şi de Adevărul Holding care, prin bunăvoinţa directorului general, Peter Imre, a oferit premianţilor o sută de volume din colecţiile Adevărul.

Pe lângă premiile şi menţiunile acordate la fiecare secţiune, juriul concursului a stabilit şi premii speciale, dar şi un mare premiu. Cel mai important premiu al concursului i-a revenit lui Radu Kis, elev în clasa a V-a la Liceul de Muzică "Sigismund Tuduţă" din Cluj Napoca, el câştigând şi secţiunea la care a concurat: vioară. De altfel, Radu a fost şi favoritul publicului prezent la gala ce a precedat premierea, fiind aplaudat la scenă deschisă minute în şir.

Dă click pe Premii Adevărul pentru a vedea lista completă a premianţilor.
citeste totul despre: