UPDATE: Nuntă - spectacol cu 1.000 de invitaţi la Zalău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Căsătoria Teodorei Ciobanca, fiica unuia dintre cei mai înstăriţi sălăjeni a fost marele eveniment monden al verii în Zalău. Nunta Teodorei, fiica în vârstă de 29 de ani a doctorului Petru Ciobanca, se anunţa încă de multă vreme că va fi evenimentul monden al verii în Zalău. Şi aşa a şi fost

Zălăuanii care aveau sau nu vreo legătură cu nunta făceau schimb de detalii de organizare pe la colţ de stradă. O parte dintre aceste detalii s-au confirmat. Altele, cum a fost sosirea mirilor la recepţie cu un elicopter, nu.

Oricum, la recepţia organizată la Popasul Romanilor au participat aproximativ o mie de persoane. O noutate absolută a fost ideea de nuntă deschisă, ceea ce înseamnă că oricine a putut să ia parte la ea, cu condiţia să dea darul miresei, atât cât l-a lăsat sufletul. Altă noutate a fost că invitaţii au avut de ales între petrecerea festivă, din restaurant, şi cea câmpenească, tradiţională, de afară.

Două nunţi în una

Chiar dacă mirii n-au venit cu elicopterul, intrarea pe care şi-au făcut-o a fost una spectaculoasă. Ei au venit pe jos, în spatele un jeep în miniatură, plin cu cowboy în mărime naturală şi tras de ponei. Proaspeţii însurăţei nu şi-au făcut intrarea pe Marşul Nupţial, ci pe „Deaşteaptă-te române!”, intonat de fanfara oraşului.

Imediat după apariţia miresei, ea a fost „furată“ de un grup de iele, care au acaparat-o atât de tare cu dansul lor încât mirele a fost dat uitării. Doar pentru o vreme.

Din meniu n-au lipsit produsele tradiţionale româneşti, precum cârnaţii, caltaboşul sau jumările proaspete de porc, dar nici cele ungureşti, ca bograciul sau bobgulaşul.

Pragmatism culinar

Pentru invitaţii cu pretenţii, mesele din restaurant au fost pline de bunătăţi ceva mai rafinate  - aperitive, antreuri, supe etc. Tot ca element de noutate, toate felurile de mâncare au fost pe mese de la început. „Noi trăim de şapte ani în Franţa, şi am vrut să aducem şi la Zalău ceva din moda de acolo“, ne-a explicat mireasa chiar înainte de nuntă.

„Dacă lumea vrea să înceapă cu sarmale, de ce să aştepte pentru asta până la sfârşitul nunţii? Pot să mănânce oricând, orice şi oricât. Doi ospătari vor fi  în permanenţă la dispoziţia nuntaşilor de la fiecare masă”, completează Teodora.

La un bar de gheaţă, care se topea lent în căldura de afară, o echipă de barmani din Cluj prepara pe loc amatorilor de băuturi fine şi răcoritoare coctailuri din fructe exotice sau diverse combinaţii de alcool, fructe şi gheaţă. Vinul a fost pe-alese, direct de la butoi, la fel şi berea.

Spectacolele din farfurie şi din pahar au fost dublate de unul adevărat, jucat chiar pe o scenă, adusă special pentru această nuntă. Pe acolo s-au perindat artiştii din fanfară cu ritmurile lor clasice, gladiatori hotărâţi să lupte până la moarte dacă spectacolul o cere, frumoase iele ce au dansat pe ritmuri romane, tinere soliste de muzică uşoară şi populară, nume consacrate ale scenei româneşti.

„Maeştri de ceremonii“ au fost cuplul de solişti de operă şi operetă Julia şi Romeo Soleno.


Mireasa şi-a luat trei rochii

În privinţa ţinutei,  mireasa a declarat pentru „Adevărul” că şi-a cumpărat dintr-un celebru boutique parizian trei rochii, toate de culoarea fildeşului. Preţul n-a vrut să-l spună „ca nu cumva să aibă un şoc soţul”, dar a scăpat informaţia că rochia cea mai ieftină, luată la reducere, a costat 1.500 de euro.


Locuiesc de şapte ani la Paris


Pe mire îl cheamă Cosmin Pampa, are 33 de ani şi este din Târgu-Lăpuş. Cei doi s-au cunoscut la Cluj, în urmă cu zece ani, pe vremea studenţiei.

După trei ani, Cosmin a şi cerut-o de soţie pe Teodora şi au stabilit, încă de atunci, ca nunta să o facă în vara lui 2010. Zis şi făcut. Cei doi trăiesc de şapte ani la Paris, unde Cosmin are o firmă de construcţii.

După căsătorie, el va lua numele Teodorei: Ciobanca. „A fost alegerea lui“, susţine mireasa.  Medicul generalist Petru Ciobanca, tatăl miresei, este unul dintre cei mai înstăriţi oameni din Zalău. El deţine Policlinica Salvosan Ciobanca, primul spital privat din judeţul Sălaj, şi are şi alte afaceri locale. Socrul mic n-a putut oferi un cost total al evenimentului şi a precizat că „mirii vor fi cei care vor plăti totul, din banii de la nuntaşi”.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite