Un ultim omagiu pentru Gheorghe Guşet. Sicriul cu trupul campionului va fi depus pe Stadionul Municipal

Un ultim omagiu pentru Gheorghe Guşet. Sicriul cu trupul campionului va fi depus pe Stadionul Municipal

Sicriul va ajunge în sectorul de aruncare a greutăţii FOTO Facebook.com/Raluca Mureşan

Sicriul cu trupul neînsufleţit al campionului va fi depus marţi, 13 iunie, la ora 20, pe Stadionul Municipal din Zalău, acolo unde "uriaşul din Carpaţi" s-a pregătit pentru marile competiţii şi unde a antrenat în ultimii ani.

Cei care vor să îi aducă un ultim omagiu lui Gheorghe Guşet, cel mai titrat aruncător român de greutate, sunt aşteptaţi în această seară să aprindă o lumânare, pe Stadionul Municipal din Zalău, acolo unde va fi depus sicriul fostului mare sportiv. Înmormântarea va avea loc miercuri, 14 iunie, la ora 13, în Cimitirul Central din Zalău.

Multiplul campion balcanic şi naţional a încetat din viaţă în noaptea de duminică spre luni, la Institutul Inimii din Cluj-Napoca, în urma unei grave afecţiuni cardiace.

Gheorghe Guşet a început să practice atletismul în 1984, la CSS Zalău, şi a cucerit zeci de titluri de campion naţional şi balcanic. În 2005, el a obţinut locul 5 la Campionatele Mondiale de la Moscova, cea mai bună clasare a unui aruncător român de greutate din toate timpurile. De-a lungul carierei sale, a avut patru calificări la Jocurile Olimpice. În "Cartea de Aur" a Federaţiei Române de Atletism, "uriaşul din Carpaţi" se află pe primul loc în clasamentul sportivilor cu cele mai multe prezenţe în competiţiile internaţionale. În 1990 el a devenit maestru al sportului.

Mai puteţi citi:

„Uriaşul din Carpaţi“ a pierdut lupta cu moartea. Campionul s-a stins azi-noapte pe patul de spital

Drama unui multiplu campion naţional şi balcanic. „Uriaşul din Carpaţi“, lovit de nenumărate probleme de sănătate

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: