Un tânăr de 19 ani, "specializat" în violarea femeilor în vârstă, a încercat să se spânzure. Violatorul recidivist a fost salvat de un poliţist

Un tânăr de 19 ani,

Când a ajuns poliţistul, violatorul încă se mai zbătea FOTO Arhivă

Un tânăr de 19 ani din localitatea sălăjeană Zalnoc, autorul mai multor violuri asupra unor femeie în vârstă din sat, a sunat la 112 pentru a se preda. Până la sosirea poliţiştilor, tânărul şi-a pus frânghia la gât şi s-a spânzurat într-o anexă a casei bunicii sale, împreună cu care locuia. Poliţistul care a ajuns la faţa locului a tăiat imediat frânghia, violatorul revenindu-şi în câteva minute.

Violatorul se numeşte Florin Adrian Alesuţan şi locuieşte în satul Zalnoc, din comuna Bobota. El fusese condamnat în 2012 pentru violare de domiciliu şi furt la doi ani şi opt luni de închisoare cu executare, dar a fost eliberat recent din detenţie. Nu a stat mult liniştit, pentru că la sfârşitu lunii iunie a ajuns în atenţia oamenilor legii după ce o femeie de 59 de ani, din Zalnoc, la acuzat de viol şi agresiune. Poliţiştii au început, atunci, cercetările, însă cu violatorul în stare de libertate.
 
A profitat, se pare, de faptul că a fost liber şi a acţionat din nou. "În data de 17 iulie, lucrătorii Postului de Poliţie Bobota au fost sesizaţi de către M.F., de 78 de ani, din Bobota, sat Zalnoc, cu privire la faptul că în cursul nopţii care trecuse, între orele 00.00 şi 03.00, numitul A.F.A. din Zalnoc a pătruns fără drept în curtea acesteia, a forţat uşa de acces în locuinţă intrând în interiorul acesteia, unde a agresat-o fizic, cauzându-i leziuni, iar prin constrângere fizică şi ameninţare a violat-o, după care a sustras mai multe bunuri alimentare, obiecte de îmbrăcăminte şi încălţăminte din locuinţa acesteia, iar după comiterea faptelor a dispărut de la domiciliu", precizează purtătorul de cuvânt.
 
Potrivit aceleiaşi surse, în după-amiaza zilei de 17 iulie, Florin a sunat la 112 spunând că doreşte să se predea organelor de poliţie pentru faptele comise. Un poliţist de la Postul de Poliţie Bobota s-a dus imediat la domiciliul violatorului unde, împreună cu bunica acestuia, l-a găsit pe autor spânzurat într-o anexă din spatele casei. "Întrucât acesta îşi mai mişca picioarele, poliţistul a tăiat frânghia cu care era spânzurat, iar după câteva minute şi-a revenit. A fost solicitate ambulanţa pentru acordarea de îngrijiri medicale, stabilindu-se că A.F.A. are funcţiile vitale stabile şi nu necesită internarea în spital", precizează purtătorul de cuvânt.
 
Tânărul a fost condus la sediul Secţiei 8 Poliţie Rurală Sărmăşag, în vederea cercetării şi luarea măsurii de reţinere pentru comiterea infracţiunilor de viol, violare de domiciliu, furt calificat şi lovire şi alte violenţe, fiind cercetat într-un număr de cinci dosare. Vineri, 18 iulie, Florin Alesuţan a fost prezentat în faţa magistraţilor Judecătoriei Şimleu Silvaniei cu propunere de arestare preventivă, Instanţa a admis propunerea şi a dispus arestarea preventivă a acestuia pe o perioadă de 30 de zile.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: