Un prestigios colegiu îşi închide porţile din cauza coronavirusului. Patru elevi au fost infectaţi

Un prestigios colegiu îşi închide porţile din cauza coronavirusului. Patru elevi au fost infectaţi

Cursurile se mută în online pentru două săptămâni FOTO Arhivă

Peste 1.000 de elevi ai Colegiului vor face cursuri online în următoarele două săptămâni, după ce patru elevi au fost confirmaţi cu COVID-19.

Patru elevi ai Colegiului Naţional "Silvania" din Zalău - doi din clasa a XII-a şi câte unul din a XI-a şi a X-a - au fost confirmaţi cu COVID-19, situaţie în care conducerea unităţii de învăţământ s-a văzut nevoită să recurgă la măsuri extreme.

"Ca urmare a faptului că la Colegiul Naţional "Silvania" sunt patru cazuri de elevi confirmaţi pozitiv cu COVID-19 (în clasele X - XII), începând de mâine, 6 octombrie, orele se vor desfăşura online, conform orarului, pentru o perioadă de două săptămâni. Menţionăm faptul că nu sunt profesori depistaţi pozitiv până în acest moment!", a anunţat direcţiunea pe pagina de Facebook a Colegiului.
La CNS Zalău învaţă 1.065 de elevi, atât în ciclul gimnazial, cât şi liceal.

Colegiul "Silvania" este a opta unitate de învăţământ lovită de coronavirus, însă prima care se închide din cauza numărului mare de infectări. Din lista şcolilor în care au fost înregistrate cazuri de COVID-19 mai fac parte: Liceul cu Program Sportiv "Avram Iancu" din Zalău, Şcoala Gimnazială "Mihai Eminescu" din Zalău, Şcoala Gimnazială "Simion Bărnuţiu" din Zalău, Liceul Pedagogic "Gheorghe Şincai" din Zalău, Colegiul Tehnic "Alesandru Papiu" Ilarian din Zalău, Liceul Tehnologic "Cserey Goga" din Crasna şi Liceul Tehnologic "Octavian Goga" din Jibou.

În ceea ce priveşte număr de infectări din şcoli, acesta a ajuns la 14: nouă elevi şi cinci cadre didactice.

Vă mai recomandăm:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările