Un nou trofeu pentru Alexandra Chira. Solista de 19 ani, marea câştigătoare a Festivalului "Maria Tănase"

Un nou trofeu pentru Alexandra Chira. Solista de 19 ani, marea câştigătoare a Festivalului

Alexandra Chira are 19 ani FOTO Facebook.com/Alexandra Chira

Tânăra solistă de muzică populară cucereşte trofeu după trofeu. Zilele trecute, ea şi-a completat colecţii de premii cu trofeul Festivalului "Maria Tănase".

Ştiri pe aceeaşi temă

La doar o săptămână de la câştigarea Marelui Premiu al Festivalului Naţional de Folclor “Felician Fărcaşiu” de la Sebeş, sălăjeanca Alexandra Chira a primit trofeul Festivalului-Concurs al Interpreţilor Cântecului Popular Românesc "Maria Tanase" Craiova 2017. În vârstă de doar 19 ani, Alexandra s-a prezentat în concurs cu bocetul "Ţucu-te, măicuţă dragă" şi piesa de joc "Dragu mi-i la secerat", ambele din repertoriul personal. Emoţiile ei au fost foarte mari, întrucât şi fratele său, Alex-Teofil Chira, a concurat la ediţia din acest an a festivalului, la secţiunea solişti instrumentişti (clarinet). Fraţii Chira au primit Premiul Radio România Actualităţi.

Ajunsă la a 44-a ediţie, manifestarea organizată de Consiliul Judeţean Dolj şi Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj, este considerată cea mai importantă rampă de lansare a tinerilor interpreţi de folclor muzical din toată ţara şi din Diaspora.

Mai puteţi citi:

Tânăra interpretă colecţionară de trofee. „Trebuie să păstrăm cu sfinţenie ceea ce este tradiţional în folclorul românesc“

citeste totul despre: