Un nou trofeu pentru Alexandra Chira. Solista de 19 ani, marea câştigătoare a Festivalului "Maria Tănase"

Un nou trofeu pentru Alexandra Chira. Solista de 19 ani, marea câştigătoare a Festivalului

Alexandra Chira are 19 ani FOTO Facebook.com/Alexandra Chira

Tânăra solistă de muzică populară cucereşte trofeu după trofeu. Zilele trecute, ea şi-a completat colecţii de premii cu trofeul Festivalului "Maria Tănase".

Ştiri pe aceeaşi temă

La doar o săptămână de la câştigarea Marelui Premiu al Festivalului Naţional de Folclor “Felician Fărcaşiu” de la Sebeş, sălăjeanca Alexandra Chira a primit trofeul Festivalului-Concurs al Interpreţilor Cântecului Popular Românesc "Maria Tanase" Craiova 2017. În vârstă de doar 19 ani, Alexandra s-a prezentat în concurs cu bocetul "Ţucu-te, măicuţă dragă" şi piesa de joc "Dragu mi-i la secerat", ambele din repertoriul personal. Emoţiile ei au fost foarte mari, întrucât şi fratele său, Alex-Teofil Chira, a concurat la ediţia din acest an a festivalului, la secţiunea solişti instrumentişti (clarinet). Fraţii Chira au primit Premiul Radio România Actualităţi.

Ajunsă la a 44-a ediţie, manifestarea organizată de Consiliul Judeţean Dolj şi Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj, este considerată cea mai importantă rampă de lansare a tinerilor interpreţi de folclor muzical din toată ţara şi din Diaspora.

Mai puteţi citi:

Tânăra interpretă colecţionară de trofee. „Trebuie să păstrăm cu sfinţenie ceea ce este tradiţional în folclorul românesc“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: