Un nou focar COVID-19 la Spitalul din Zalău. Şase cadre medicale de la Cardiologie au fost infectate

Un nou focar COVID-19 la Spitalul din Zalău. Şase cadre medicale de la Cardiologie au fost infectate

Focare COVID-19 există la Interne şi Cardiologie FOTO Mediafax

Un nou focar de coronavirus a fost identificat în Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, unde alte şase cadre medicale s-au infectat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Şase medici şi asistente medicale de la Secţia Cardiologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău au fost depistate pozitiv zilele trecute, a anunţat miercuri, 7 octombrie, în cadrul unei conferinţe de presă, Ligia Marincaş, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Sălaj.

Acesta este al doilea focar identificat în cadrul celei mai mari unităţi spitaliceşti din Sălaj, după cel din Secţia Boli Interne, unde 11 angajaţi - doi medici, patru asistente medicale şi cinci infirmiere - au fost diagnosticaţi cu COVID-19. În aceeaşi secţie au fost depistaţi şi patru pacienţi infectaţi.
"Mai există izolate alte cazuri depistate, dar unele dintre acestea nu sunt neapărat legate de Spital; sunt persoane care au fost testate la revenirea din concediu, pentru că nu le este permis accesul în unitatea medicală până nu au un rezultat negativ", a precizat şefa DSP Sălaj.

Aceasta a făcut un apel la cetăţeni, cărora le-a cerut să nu mai aglomereze Urgenţa pentru a solicita testare: "UPU nu este centru de testare COVID, este unitate de primiri urgenţe, unde se adresează pacienţii cu probleme majore. Să îi lăsăm pe cei cu adevărat bolnavi să primească îngrijirile necesare, iar cei care doresc să se testeze, să se adreseze Laboratorului Spitalului".

Vă mai recomandăm:


Mărturia unei paciente cu COVID-19, de pe patul de spital. „Deşi am fost obsedată de protecţie, totuşi s-a întâmplat“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările