Tribunalul Sălaj îşi suspendă activitatea. Când vor fi reluate şedinţele

Tribunalul Sălaj îşi suspendă activitatea. Când vor fi reluate şedinţele

De miercuri, vor fi judecate doar cauzele urgente FOTO Adevărul

Magistraţii sălăjeni se alătură colegilor lor din ţară şi au anunţat că îşi suspendă activitatea în sălile de judecată, nemulţumiţi fiind de iminenta abrogare a pensiilor speciale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Adunarea Generală a Judecătorilor de la Tribunalul Sălaj a decis, marţi, 21 ianuarie, cu unanimitate de voturi, suspendarea activităţii de judecată începând cu data de 22 ianuarie.
Potrivit unui comunicat de presă al instanţei sălăjene, toţi magistraţii şi-au exprimat susţinerea pentru "avizul negativ dat de Plenul Consiliul Superior al Magistraturii, în luna aprilie a anului trecut, proiectului de lege privind abrogarea dispoziţiilor legale care consacră pensia de serviciu, din perspectiva încălcării independenţei şi afectării statutului constituţional al judecătorilor".

Tot cu unanimitate de voturi, Adunarea Generală susţine şi demersurile personalului auxiliar de specialitate din instanţe şi parchete de menţinere a dreptului la pensia de serviciu şi de respingere a propunerilor legislative privind abrogarea dispoziţiilor legale care reglementează pensia de serviciu pentru această categorie de personal.
În aceste condiţii, magistraţii sălăjeni au decis să protesteze, prin suspendarea, timp de o săptămână, a activităţii de judecată la Tribunal. Astfel, începând de miercuri, 22 ianuarie, şi până marţi, 28 ianuarie, inclusiv, vor fi soluţionate dosarele urgente din civil şi penal.

Citiţi şi:

Luptă în doi pentru fotoliul de vicepreşedinte al Tribunalului Sălaj. Cine sunt judecătorii înscrişi în cursă

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările