UPDATE Trei adolescenţi în arest preventiv. Au băgat în spital mai mulţi tineri

UPDATE Trei adolescenţi în arest preventiv. Au băgat în spital mai mulţi tineri

Tinerii au fost duşi la audieri FOTO Arhivă

Trei din cei patru suspecţi reţinuţi miercuri, 11 octombrie, de către procurorii DIICOT într-un dosar de trafic de droguri, au fost aduşi în cursul zilei de astăzi în faţa instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE ORA 15.30

Cei trei adolescenţi - Raul Vasile Boca, Tudor Dima şi minorul F.D.B. - au fost arestaţi preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, printr-o decizie luată în urmă cu puţin timp de către magistraţii Tribunalului Sălaj.


Un minor de 16 ani şi doi tineri de 19 ani din Zalău riscă să ajungă în spatele gratiilor, fiind acuzaţi de către procurorii DIICOT Sălaj de trafic de etnobotanice. Acuzaţi că în cursul anului 2017 au comercializat sute de plicuri cu astfel de substanţe psihoactive, cei trei zălăuani vor fi aduşi în cursul zilei de joi, 12 octombrie, în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Potrivit procurorului de caz Dan Buduşan, la audieri au fost duşi patru suspecţi şi 25 de martori din rândul consumatorilor de etnobotanice. "Am identificat 40-50 de clienţi. Vorbim despre consumatori tineri, mulţi dintre ei elevi de liceu. Unii au recunoscut că achiziţionau de la inculpaţi chiar şi de 200 de ori în cursul unei luni. Din cauza consumului acestor substanţe, mulţi au ajuns să fie internaţi la Psihiatrie ori la centre de urgenţă în Zalău şi Cluj-Napoca. Alţii au comis infracţiuni în încercarea disperată de a face rost de banii necesari achiziţiei de etnobotanice", a precizat Buduşan. Acesta a mai spus că drogurile erau vândute în diferite zone din municipiu - în faţa lăcaşurilor de cult, a magazinelor alimentare sau a unităţilor medicale. Un plic era comercializat cu sume cuprinse între 20 şi 30 de lei.

Inculpaţii sunt fără ocupaţie şi nu se află la prima problemă cu legea. Cei doi tineri de 19 ani au fost cercetaţi, anterior, pentru furturi, tâlhării, violare de domiciliu şi distrugere, fiind eliberaţi din penitenciar în acest an.
Reamintim că în urma unui flagrant realizat miercuri, 11 octombrie, doi tineri au fost prinşi în trafic pe raza localităţii Crişeni având asupra lor 15 plicuri cu substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive şi duşi, împreună cu alţi doi suspecţi, la audieri la DIICOT Sălaj.

Mai puteţi citi:

Tânăr găsit inconştient după ce a consumat etnobotanice. Procurorii DIICOT l-au trimis în judecată

Condamnări pentru traficanţii care vindeau etnobotanice la fereastră. Ce pedepse au primit

citeste totul despre: