Transport public gratuit în Zalău. Cine şi cum poate beneficia de această facilitate

Transport public gratuit în Zalău. Cine şi cum poate beneficia de această facilitate

Zălăuanii vor putea circula gratuit FOTO Primăria Zalău

Beneficiarii vor putea circula gratuit cu autobuzul doar în baza unor abonamente speciale eliberate de către operatorul public.

Municipalitatea a anunţat că începând din această lună, toţi pensionarii cu domiciliul în Zalău, indiferent de vârstă sau de motivele de pensionare, precum şi persoanele care au îndeplinit vârsta de pensionare stabilită de lege vor circula gratuit cu mijloacele de transport în comun, în baza abonamentelor gratuite eliberate de către societatea Transurbis.

Potrivit oficialilor Primăriei Zalău, de aceeaşi facilitate se vor bucura şi copiii care beneficiază de pensie de urmaş cu domiciliul în Zalău, elevii, studenţii, veteranii de război, invalizii şi văduvele de război, precum şi eroi, martiri ai Revoluţiei din decembrie 1989, persoanele persecutate din motive politice, persoanele deportate în străinătate ori constiuite prizonieri.

Actele necesare şi abonamentele sunt distribuite în punctele de vânzare bilete şi abonamente ale operatorului.
Pensionarii trebuie să prezinte o fotografie tip buletin; copie şi original cupon pensie/copie şi original decizie de pensionare; copie şi original BI/CI; declaraţie privind acordul prelucrării datelor personale.
Pentru ceilalţi beneficiari, dosarul va cuprinde: copie şi original certificat/legitimaţia/documentul care îi conferă una din calităţile menţionate, în termen de valabilitate; o fotografie tip buletin; copie şi original BI/CI; declaraţie privind acordul prelucrării datelor personale.

Pentru a călători gratuit, elevii până în 14 ani vor prezenta o fotografie tip buletin; certificat de naştere copie; BI/CI al unuia dintre părinţi copie; carnet de elev vizat la zi de unitatea de învăţământ; declaraţie părinte/tutore privind acordul prelucrării datelor personale, iar cei de peste 14 ani, o fotografie tip buletin; BI/CI original şi copie; carnet de elev vizat la zi de unitatea de învăţământ; declaraţie privind acordul prelucrării datelor personale.

În cazul studenţi, actele solicitate includ o fotografie tip buletin; BI/CI original şi copie; carnet de student vizat la zi de unitatea de învăţământ; declaraţie privind acordul prelucrării datelor personale, în timp ce pentru preşcolari cu vârste între 5 ani şi vârsta şcolară, o fotografie tip buletin; certificat de naştere copie; BI/CI al unuia dintre părinţi copie; declaraţie părinte/tutore privind acordul prelucrării datelor personale.

În prezent, preţul unui bilet cu două călătorii este de 4 lei.

Mai puteţi citi:

Se scumpeşte călătoria cu taxiul. Cât vom plăti pe kilometru

Investiţia de 5 milioane de lei cu care autorităţile îşi propun să rezolve criza locurilor din creşe

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările