Topul celor mai fermecătoare 14 oraşe ale României. Care sunt localităţile incluse în clasament

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suceava, Buşteni şi Sighişoara sunt primele din listă FOTO Colaj ba-bamail.com
Suceava, Buşteni şi Sighişoara sunt primele din listă FOTO Colaj ba-bamail.com

14 localităţi din provincie au fost incluse în clasamentul celor mai fermecătoare oraşe din România, pe care turiştii străini nu trebuie să le rateze.

Pentru a-i convinge pe turiştii străini că România înseamnă mai mult decât capitala Bucureşti, reprezentanţii site-ului ba-bamail.com au întocmit un top al celor mai fermecătoare localităţi din ţara noastră, amintind, în dreptul fiecăreia, câteva dintre motivele pentru care merită vizitate.

“Există nenumărate motive pentru a vizita România şi capitala Bucureşti. Totuşi, puţini turişti aleg să meargă în afara marilor zone urbane, pentru a descoperi frumuseţea şi farmecul ascuns al oraşelor mici şi liniştite. Pentru a corecta această situaţie, vă invităm să cunoaşteţi 14 destinaţii mici care merită să fie vizitate şi care vă vor garanta o vacanţă de neuitat. Din zona de nord, în cea de sud, de la staţiunile montane, oraşele vechi de mii de ani, veţi descoperi că România înseamnă mai mult decât credeaţi”, spun autorii clasamentului.

În fruntea listei se află Suceava, capitala Principatului Moldovei între anii 1348 şi 1565, de cetate de scaun pentru mulţi voievozi cunoscuţi. Oraşul, "care şi-a păstrat măreţia de odinioară", este pus în valoare prin Biserica Sf. Gheorghe, vechiul cimitir evreiesc de secol al XIV-lea, ruinele Cetăţii de Scaun, fortificată de către Ştefan cel Mare, dar şi alte construcţii cu un stil arhitectural unic.

Buşteniul, "acest oraş mic situat în centrul României", este situat pe locul al doilea în top, pentru peisajele de poveste şi pentru activităţile în aer liber ce pot fi realizate aici pe tot parcursul anului.

Treapta a treia a podiumului revine oraşului Sighişoara, "pământul sfânt al Transilvaniei", oraşul natal al domnitorului Vlad Ţepeş, cel care a inspirat faimosul personaj Dracula. "Dacă intenţionaţi să vizitaţi locul, optaţi pentru luna iulie, când în impresionantul centru vechi al oraşului are loc un festival medieval", este recomandarea ba-bamail.com.

Sibiul cu Muzeul Brukenthal, cu arhitectura medievală şi cu delicatesele culinare, Bistriţa, cu "atmosfera relaxantă şi încântătoare", Mediaşul cu "farmecul deosebit şi atmosfera romantică", Sebeşul şi a sa Biserică Evanghelică de secol al XIII-lea, Săpânţa şi cunoscutul Cimitir Vesel, Şimleul Silvaniei, "un oraş idilic, liniştit", Câmpulung şi-a sa salbă de biserici, Carei, "acest mic loc fermecător", Vasluiul, cu combinaţia dintre arhitectura veche şi cea nouă, Zimnicea, "un oraş minunat" şi Sinaia, cu mănăstirea, Castelul Peleş, pârtiile şi casele frumoase, completează clasamentul.

Într-un alt articol dedicat României, cei de la ba-bamail.com susţin că ţara noastră este subevaluată, remarcându-se prin frumuseţea ei, arhitectura uimitoare, peisajele deosebite şi munţii impunatori.

Ba-bamail.com este una dintre cele mai mari publicaţii şi se descrie ca fiind o revistă online pentru întreaga familie, ce abordează teme variate, de la cele de sănătate, călătorii ori tehnologie, la timp liber, artă şi alimentaţie.

Mai puteţi citi:

Transilvania văzută prin ochii unei londoneze. „Când vine vorba de mâncare, România mai are multe de învăţat“

Fotografia cu văcuţe din România, selectată de National Geographic din 16.000 de instantanee. „Era înainte de apus, lumină bună şi iarbă proaspătă“

Spaniolul cu suflet de român. Povestea străinului care promovează cu toată puterea frumuseţile României

Zalău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite