Suspect arestat în cazul memoriului ce reclama presupusul amestec al SRI în dosarele Justiţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bărbatul este principalul suspect în cazul memoriului despre SRI transmis, în 2018, mai multor instituţii ale statului, printre care Senatul şi Guvernul României, şi semnat de către o judecătoare din Sălaj.

Un bărbat a fost arestat joi, 14 martie, sub acuzaţia de ultraj judiciar, printr-o decizie a magistraţilor Judecătoriei Zalău. El este principalul suspect în cazul memoriului despre o presupusă colaborare dintre Tribunal, Parchet şi SRI, ce a fost înaintat, în primăvara anului trecut, mai multor instituţii ale statului, printre care Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj, Senatul României, Guvernul României şi Serviciul Român de Informaţii. Documentul purta semnătura judecătoarei Cristina Ştef, de la Tribunalul Sălaj.

Magistratul a formulat o plângere penală susţinând că memoriul este un fals şi că i-a fost contrafăcută semnătura.
"Menţionez că nu am redactat şi nici adresat un astfel de memoriu, nici Senatului, nici altor instituţii şi contest semnătura aplicată pe acesta. Solicit să faceţi cercetări pentru identificarea autorilor infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnături privată", afirmă Ştef în plângerea făcută.

Cercetările efectuate în dosar de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj i-au dus pe anchetatori pe urma unui bărbat din judeţul Cluj. Acesta a fost reţinut joi, 14 martie, şi adus, în cursul aceleiaşi zile, în faţa instanţei, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, demers admis de către judecători.
Soluţia Judecătoriei Zalău poate fi atacată cu apel în termen de 48 de ore de la pronunţare.

Citiţi şi:

Judecătoarea din Sălaj care ar fi reclamat amestecul SRI în dosarele Justiţiei spune că documentul prezentat la Antena 3 este un fals

Dezvăluirile unui procuror despre problemele din sistem: „Nu cred că există undeva în lume vreo unitate de parchet care să nu aibă suport informativ“

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite