Simulare Bac 2019. Aproape 300 de elevi din Sălaj au absentat de la prima probă

Simulare Bac 2019. Aproape 300 de elevi din Sălaj au absentat de la prima probă

Aproape 300 de absenţi la prima probă FOTO Arhivă

Luni au început Simulările Examenului de Bacalaureat. Aproape 300 de elevi din clasele a XI-a şi a XII-a au lipsit astăzi de la prima probă a Simulării Examenului de Bacalaureat.

Săptămână încărcată de emoţii pentru cei 3.500 de elevi ai claselor a XI-a şi a XII-a din judeţul Sălaj care s-au înscris pentru Simulările Examenului de Bacalaureat. Luni, 18 martie, la prima probă – cea scrisă la limba şi literatura română – în sălile de examen au fost prezenţi puţin peste 90 la sută din totalul celor 1.745 de elevi de clasa a XI-a, în timp ce la clasa a XII-a, au susţinut testarea 93% din cei 1.755 de candidaţi. În total, au absentat 293 de elevi.

Următoarea probă, cea la limba şi literatura maternă, va avea loc marţi, 19 martie, pentru ca miercuri, 20 martie, să fie programată proba obligatorie a profilului, iar joi, 21 martie, simularea la proba la alegere a profilului şi specializării, doar pentru elevii clasei a XII-a. Fiecare probă începe la ora 9, elevii având la dispoziţie trei ore pentru rezolvarea subiectelor

În judeţul Sălaj, Simularea Examenului de Bacalaureat Naţional se desfăşoară în 22 de centre de examen, rezultatele urmând să fie afişate în 29 martie. Notele obţinute nu pot fi contestate, însă pot fi trecute în catalog, strict în baza unei cereri scrise, depusă fie de elev, fie de părinţii acestuia. Totodată, rezultatele vor fi analizate de fiecare unitate de învăţământ în parte, prin discuţii individuale sau prin dezbateri la nivelul clasei ori în şedinţe cu părinţii sau la nivelul consiliul profesoral. Discuţiile sunt necesare pentru ca elevii să-şi poată îmbunătăţi performanţele şcolare, transmit autorităţile.

Mai puteţi citi:

Simulare Evaluare Naţională 2019. Peste 4.000 de elevi sălăjeni sunt aşteptaţi în sălile de examen

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: