Sediul de un milion de euro al Episcopiei Sălajului seamănă cu un curcubeu. Sau cu o discotecă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Episcopia se colorează noaptea în roz, mov, albastru, galben...
Episcopia se colorează noaptea în roz, mov, albastru, galben...

Ca şi cum nu ar fi atras suficient atenţia cu dimensiunea impozantă, sediul „tinerei” Episcopii a Sălajului, pentru a cărui construcţie s-au strâns de la stat şi de la enoriaşi aproximativ un milion de euro, este luminat, de zilele acestea, în culori care de care mai ţipătoare.

În fiecare seară, după lăsarea întunericului, clădirea este iluminată ambiental în roz, mov, albastru, portocaliu şi alte culori. Miercuri seară, la poarta Episcopiei s-au adunat mai mulţi curioşi, veniţi pentru a vedea "minunăţia". "Am venit să ne facem poze cu... discoteca", a spus unul dintre curioşi, iar un altul a apreciat că banii puteau fi folosiţi mai ultil făcând ceva în scop umanitar.

Am încercat să obţinem un punct de vedere al Episcopiei cu privire la această investiţie, însă purtătorul de cuvânt al instituţiei nu a putut fi contactat.

Reamintim că impunătorul sediul al Episcopiei Sălajului a costat aproximativ un milion de euro, bani proveniţi – spun reprezentanţii Bisericii – în cea mai mare parte din donaţiile credincioşilor. Chiar dacă oficialii Episcopiei nu recunosc asta, construcţia impunătorului sediu nu a fost văzută cu ochi buni de toţi credincioşii şi, în unele cazuri, nici de preoţi, presa locală dezvăluind în mai multe rânduri cum feţele bisericeşti erau obligate să îşi doneze salariile şi să contribuie cu forţă de muncă pentru edificarea lui. Inaugurarea clădirii a avut loc anul trecut, în luna septembrie, în prezenţa Patriarhului Daniel.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite