Sediul de un milion de euro al Episcopiei Sălajului, inaugurat în prezenţa Patriarhului României

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preafericitul Daniel ajunge vineri la Zalău FOTO Arhivă
Preafericitul Daniel ajunge vineri la Zalău FOTO Arhivă

Sediul Episcopiei Sălajului, construit în ultimii trei ani cu bani proveniţi din donaţiile credincioşilor şi cu fonduri guvernamentale, va fi inaugurat sâmbătă, 14 septembrie, la eveniment urmând să participe însuşi Patriarhul României, Preafericitul Daniel. Pentru eveniment, toate parohiile din judeţ au trebuit să trimită la Episcopie banii proveniţi din donaţiile făcute de credincioşi la slujba de duminică.

Impunătorul sediul al Episcopiei Sălajului a costat aproximativ un milion de euro, bani proveniţi – spun reprezentanţii Bisericii – în cea mai mare parte din donaţiile credincioşilor. Chiar dacă oficialii Episcopiei nu recunosc asta, construcţia impunătorului sediu nu a fost văzută cu ochi buni de toţi credincioşii şi, în unele cazuri, nici de preoţi, presa locală dezvăluind în mai multe rânduri cum feţele bisericeşti erau obligate să îşi doneze salariile şi să contribuie cu forţă de muncă pentru edificarea lui.

Reprezentanţii Episcopiei Sălajului spun că este o vizită canonică, al cărei program va începe vineri, 13 septembrie 2013, când Preafericitul Daniel va fi primit la Catedrala Episcopală „Sfânta Vinere” din Zalău, unde va avea loc de la ora 19.00 slujba de Te Deum.
Sâmbătă, 14 septembrie, de la ora 9.00, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, înconjurat de un sobor de ierarhi, va târnosi paraclisul cu hramul "Sfântul Evanghelist Luca" din cadrul Centrului Eparhial al Episcopiei Sălajului. Evenimentul va fi urmat de săvârşirea Sfintei Liturghii pe o scenă amenajată în faţa Centrului Eparhial al Episcopiei Sălajului. La slujba de sâmbătă vor participa toţi preoţii ortodocşi din Sălaj, motiv pentru care deşi este zi de sărbătoare, Înălţarea Sfintei Cruci, în bisericile din judeţ nu se vor oficia slujbe, credincioşii fiind invitaţi cu toţii la evenimentul de la Zalău.

Programul vizitei continuă duminică, 15 septembrie, când Patriarhul Daniel va participa, alături de alţi ierarhi, la târnosirea bisericii cu hramurile "Sfântul Prooroc Daniel" şi "Sfântul Mucenic Gheorghe" din oraşul Jibou.
 

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite