Se caută soluţii pentru regândirea centrului Zalăului

Se caută soluţii pentru regândirea centrului Zalăului

Centrul Zalăului FOTO Arhivă

Primăria Municipiului Zalău demarează un concurs de soluţii pentru remodelarea centrului oraşului. Concursul se adresează arhitecţilor şi este dotat cu premii în valoare de 54.000 de lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Concursul organizat de municipalitate urmăreşte să găsească cea mai bună soluţie pentru reamenajarea şi regândirea zonei centrale a oraşului, cu acea zonă pietonală ce se va face în locul străzii Unirii şi cu alte schimbări ale utilităţii şi aspectului actual al zonei. Banii pentru concurs sunt asiguraţi printr-un proiect câştigat de primărie, finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional, iar în organizare beneficiază de parteneriatul Ordinului Arhitecţilor din România – filiala Transilvania.

Proiectul vizează remodelarea spaţiului public central al municipiului Zalău format din Piaţa 1 Decembrie 1918, strada Unirii şi include şi pasajul dinspre Bulevardul Mihai Viteazu şi Piaţa Iuliu Maniu, inclusiv zonele adiacente.

Pentru înscrierea în concurs şi detaliile de participare, cei interesaţi trebuie să urmărească în principal anunţurile şi documentaţia postate pe SEAP, după a doua jumătate a lunii iulie 2013. Informaţii se pot primi şi de la sediul Primăriei Municipiului Zalău, Piaţa Iuliu Maniu nr 3, Serviciul de Urbanism şi Amenajarea Teritoriului, telefon 0260-610550, interior 247 şi 136.

Se acordă premii în valoare totală de 54.000 lei. Premiul I este în valoare de 25.000 lei, premiul II este în valoare de 18.000 lei, iar premiul III se ridică la 11.000 lei.

Trebuie precizat că alegerea unei soluţii nu va însemna, în mod automat, şi punerea ei imediată în practică. După cum a precizat în urmă cu câteva săptămâni primarul Radu Căpîlnaşiu, în bugetul local nu sunt bani în acest an nici măcar pentru studiul de fezabilitate, cu atât mai puţin pentru lucrările de reamenajare propriu-zise. Edilul a explicat că, după studiul de fezabilitate urmează proiectul tehnic şi abia apoi lucrările şi nu a dorit să dea niciun termen până la care vor fi gata toate acestea.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările