Se caută şefi de instanţe şi parchete. Care sunt posturile disponibile

Se caută şefi de instanţe şi parchete. Care sunt posturile disponibile

În Sălaj sunt vacante patru posturi FOTO Arhivă

132 de funcţii de conducere în instanţele din România şi alte 123 în Parchete sunt scoase la concurs în această perioadă de către Consiliul Superior al Magistraturii.

Concursul pentru numirea în funcţii de conducere a judecătorilor la curţile de apel, tribunale şi judecătorii, precum şi cel pentru numirea în funcţii a procurorilor se desfăşoară în perioada 12 aprilie-20 iunie, la nivel naţional fiind puse la bătaie nu mai puţin de 132 de posturi în instanţe şi alte 123 de procurori.

Printre acestea, şi patru din Sălaj. Este vorba despre fotoliul de vicepreşedinte al Tribunalului Sălaj, cel de preşedinte al Judecătoriei Jibou, postul de prim-procuror adjunct pentru Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj şi cel de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Jibou.

Magistraţii interesaţi îşi pot depune cererile de înscriere la Institutul Naţional al Magistraturii, până în 3 mai.
Concursurile presupun o probă psihologică, în cadrul căreia candidaţilor le va fi evaluată capacitatea de a lua decizii şi de a-şi asuma răspunderea şi le va fi verificată rezistenţa la stres, urmată de susţinerea proiectului referitor la exercitarea atribuţiilor specifice funcţiilor de conducere şi se va încheia cu testul scris privind managementul, comunicarea şi resursele umane.

Aspiranţii la aceste funcţii trebuie să fi obţinut calificativul "foarte bine" la ultima evaluare, să nu fi fost sancţionaţi disciplinar în ultimii trei ani şi să funcţioneze de cel puţin doi ani la instanţa ori parchetul la care este vacant postul.

 

Vă mai recomandăm:

Procurorii, neputincioşi în faţa neregulilor în organizarea concursurilor din instituţii publice. „Oamenii ne acuză că nu le facem dreptate“

Cum a anulat instanţa munca de doi ani a procurorilor DIICOT. Anchetator: „Vom face contestaţie“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: