Se aprind lumânări în memoria victimelor din clubul Colectiv. "Colectiv suntem noi, tinerii care mergem aproape în fiecare weekend în localuri”

Se aprind lumânări în memoria victimelor din clubul Colectiv.

O placă neagră comemorativă cu numele tinerilor morţi a fost adusă în centrul zalaului

Consiliul Judeţean al Elevilor Sălaj i-a chemat luni seară pe zălăuani să-şi exprime solidaritatea cu victimele incendiului din clubul Colectiv şi cu familiile lor aprinzând o lumânare în centrul oraşului, de la ora 17.00.

Câteva sute de zălăuani, de la copii de-o şchioapă, la tineri, părinţi şi bunici au înţeles că solidaritatea se şi arată, nu doar se simte, aşa că au răspuns apelului lansat de Consiliul Judeţean al Elevilor. Pe platoul din faţa Prefecturii, tinerii au improvizat şi un altar simbolic, având în centru o placă neagră comemorativă cu numele celor care au pierit în incendiul de vineri seară din clubul bucureştean Colectiv. În faţa numelor celor 30 de tineri - deveniţi, din păcate, între timp 31 - s-au aşternut, pe rând, candele aprinse şi flori, semn că Zalău n-a rămas, totuşi, indiferent la tragedia din capitală.

La îndemnul lui Vlad Bejinariu, noul preşedinte al Consiliului Judeţean al Tinerilor Sălaj, a fost păstrat şi un scurt moment de reculegere.”Colectiv suntem noi, tinerii care mergem aproape în fiecare weekend în localuri”


Tinerii din Consiliului Judeţean al Elevlor Sălaj atrag atenţia, cu această ocazie, şi asupra nevoii de a ne asigura că astfel de tragedii nu se vor mai repeta. "Din păcate e "nevoie" de asemenea catastrofe ca să acţionăm, să ne trezim la realitate. E cazul să nu mai fim indiferenţi la lucrurile care se petrec în jurul nostru", spune Denisa Ligia Matei, preşedinte în mandatul 2014-2015.

Prin urmare, CJE cere autorităţilor verificări amănunţite în toate localurile sălăjene. "Nu dorim ca acest eveniment să se repete. Dorim ca atunci când comunitatea se află în diverse locuri publice să se simtă în siguranţă", declară reprezentanţii elevilor.

"Colectiv suntem noi, tinerii care mergem aproape în fiecare weekend în localuri. Dincolo de preferinţele de muzică sau de locaţie trebuie să conştientizăm importanţa siguranţei locurilor pe care le frecventăm", adaugă Vlad Bejinariu.

”CJE Sălaj îndreaptă gândurile asupra celor îndureraţi, dar vine şi cu mesajul către comunitate de a merge şi a dona sânge în Centrul de Transfuzie din Zalău. Conform informaţiilor oficiale din partea reprezentanţilor Spitalului de Arşi din Bucureşti, sângele donat în centrele din ţară se va transporta la spitalele din capitală. Întreaga următoarea perioadă este nevoie de sânge”, îşi încheie tinerii apelul.

 

Sute de zălăuani, în special tineri, au răspuns la apelul Consiliului Județean al Elevilor

Imagini din aceeasi galerie
  • Sute de zălăuani, în special tineri, au răspuns la apelul Consiliului Județean al Elevilor
  • Oamenii au aprins candele și au pus flori la altarul simbolic al morților de la Colectiv
  • ”Colectiv suntem noi, tinerii care mergem aproape în fiecare weekend în localuri” - este mesajul CJE
  • Copii și părinți, împreună la acest moment emoționant
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: