Satul în care prezenţa la vot depăşeşte 270%. Două treimi dintre alegători sunt pe liste suplimentare

Satul în care prezenţa la vot depăşeşte 270%. Două treimi dintre alegători sunt pe liste suplimentare

Într-o secţie de votare din Sălaj prezenţa a depăşit 270% FOTO Andreea Vilcovschi

În trei secţii de votare din judeţul Sălaj, prezenţa la vot la europarlamentare a depăşit 100%, iar în două dintre ele, procentul a fost depăşit şi la referendum.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit datelor publicate pe site-ul Biroului Electoral Central, în trei localităţi din judeţul Sălaj, numărul celor care au votat este mai mare decât cel din listele permanente. Este vorba despre Miluani (comuna Hida), Ugruţiu (comuna Dragu) şi Dumuslău (comuna Carastelec).

Campion detaşat este satul Miluani, unde la ora 16, prezenţa la urne era 272,22%. Potrivit datelor publicate de către Biroul Electoral Central, din totalul celor 49 de votanţi, doar 18 aveau domiciliul acolo.

La secţia de votare amenajată în incinta Căminului Cultural din Ugruţiu se prezentaseră 34 de persoane, 30 dintre ele fiind votanţi pe liste suplimentare. În aceste condiţii, prezenţa la vot este de 170%. O prezenţă de 112,5% s-a înregistrat la Dumuslău, unde şi-au exprimat opţiunea pentru europarlamentare 36 de persoane, 20 dintre ele pe liste suplimentare.
La referendum, satele Miluani şi Ugruţiu au înregistrat o prezenţă de 233,33%, respectiv 166%.

Citiţi şi:

VIDEO Dacian Cioloş a votat la Zalău. „Să transformăm deznădejdea în speranţă, şi speranţa în fapte“

Membrii unei secţii de votare din Sălaj au plecat cu urna mobilă fără pază. Poliţiştii au început cercetările

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: